Moda

Saç nasıl boyanır?

Evde saç nasıl boyanır? İşte ilk kez kendi saçını boyayacakların bilmesi gereken püf noktaları

Saç nasıl boyanır?

Saç boyarken yapacağınız hataları kapatmak; manikür, pedikür veya kıl-tüy işlerine göre daha zor oluyor. Bu yüzden saç boyarken çok daha dikkatli olmalısınız.  Hele de saç boyama işini ilk kez yapıyorsanız aşağıdaki uyarıları mutlaka dikkate almalısınız.

KENDİ KENDİNE SAÇ BOYAMANIN PÜF NOKTALARI

Saç boyama işleminin tam ortasında boyanın bitmesini istemezsiniz değil mi? Özellikle de saçlarınız omuz uzunluğunda veya daha uzunsa. Ayrıca kalın telli saçları kapatmak için de her zaman daha fazla boya gerekir.

ÖNCE DENEME YAPIN
Kimse ciddiye almasa da saç boyalarıyla önceden deneme yapmak çok önemli. Ense bölgesi gibi açıkta olmayan bir bölümden alacağınız saçlarla boyanın nasıl görüneceğini önceden anlayabilirsiniz. Hele yeni bir renk deniyorsanız, mutlaka bu testi önceden yapmalısınız.

Boya yaparken ne kadar dikkat ederseniz edin, bir yerlere sıçrama ve leke bırakma ihtimali hep var. Üzerinize hiçbir şey giymeden boya işlemini yapabilirsiniz. Bu şekilde rahat edemiyorsanız, gerçekten gözden çıkartabileceğiniz eski bir kıyafetinizi seçmelisiniz.

SAÇ DİPLERİNE DUDAK BALMI SÜRÜN

Dudak balmını alın bölgenizdeki saç diplerine ve kulak üstüne sürebilirsiniz. Böylece boya yaparken cildinize sürülse bile balm sayesinde kolayca çıkar.

RENKLERİ BİRBİRİNE KARIŞTIRMAYIN

Yazının başında söylediğimiz gibi siz kuaför değilsiniz, olmaya da çalışmayın. İki farklı rengi karıştırmak profesyonellerin uzmanlık alanına giriyor.

FAZLADAN ELDİVEN BULUNDURUN

Boya kutularının içinden hiçbir zaman yeterli miktarda eldiven çıkmaz. Önceden hazırlığınızı yapıp, ekstra eldiven alırsanız rahat edersiniz.

BOYALARI SAÇA SIKMAYIN, SÜRÜN! 

Kolay kullanım olarak lanse edilen şişe formundaki boyalar yerine, tıpkı kuaförlerin yaptığı gibi boyayı bir kaseye koyun ve fırçayla sürün. Bu sayede hem etraf daha az batar hem de daha iyi sonuçlar alırsınız.

Deran Çetinsaraç - Fromsante.com

Yorumlar