Yaşam

Köpekten korkan adam enkazdan çıkınca köpeğe sarıldı

Depremde altında kaldığı enkazın altında kendisine bir köpeğin sayesinde ulaşılan 46 yaşındaki depremzede, köpek korkusu olduğu halde, kendisini kurtaran köpeğe sarıldı.

Köpekten korkan adam enkazdan çıkınca köpeğe sarıldı

6 Şubattaki depremler sırasında Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesi Trabzon Caddesi'nde bulunan Boğaziçi Apartmanı'nın apartman görevlisi 46 yaşındaki Mehmet Çabuk, zemin kattaki kapıcı dairesinde mahsur kalmış, AFAD, Ankara İtfaiyesi, ve özel harekat polislerinden oluşan ekiplerin 12 saat süren çalışması sonucu enkazdan çıkartılmıştı.

Çabuk, tedavisinin ardından yerini tespit ederek, kurtarılmasını sağlayan arama kurtarma köpeği Çakıl ile buluşmak istedi.

Ankara İtfaiyesi ekipleri ile enkaz başında buluşan Mehmet Çabuk, hayatı boyunca yaşadığı köpek korkusunu unutarak, Çakıl'ı kucakladı ve "Beni kurtardın, sen var ya benim canımsın, aslansın sen." dedi.

Mahsur kaldığı enkazın altından üçüncü günün sabahında saat 07.05'te yeniden yardım istediğini anlatan Çabuk, enkazın üstünden ilk olarak bir köpek sesi duyduğunu söyledi.

Ankara İtfaiyesinden bir görevlinin kendisi ile iletişime geçtiğini dile getiren Çabuk, şöyle devam etti: "Bir kişi 'Sesimi duyuyorsan 3 kez vur.' dedi. Elimde keserim vardı. 3 kez vurdum. Ondan sonra sesini duydum. 'İyi misin?' dediler, 'Evet iyiyim.' dedim. Köpek halen havlıyordu. Sabah 08.00'de küçük bir delik açtılar. Akşam 20.30’da beni kurtardılar. Oradan hastaneye götürdüler. Hastaneden çıktıktan sonra PTT'de kalmaya başladım. Burada bana çok yardımcı oluyorlar.

Kurtulduktan bir gün sonra beni kurtaran köpek geldi. Köpek beni hemen tanıdı. Köpeğe bir sarıldım, köpek de bana sarıldı. Köpek olmasaydı beni bulmaları imkansızdı. Çıktıktan sonra köpekleri sevmeye başladım. Beni kurtaran köpeğin adı da Çakıl'mış. O Çakıl'la bir sarıldık ama nasıl sarıldık. Çakıl'ı çok seviyorum. Ben köpekten korkardım, asla yaklaşamazdım. Korkumu yendim Allah'a şükür, Artık köpeklerden hiç korkmuyorum."

Yorumlar