Güncel

Uzaylı mumya şarlatanlığından sonra 3 parmaklı mumyalanmış insansı iddiası

Çakma uzaylı mumyalar skandalından sonra yeni bir uzaylı mumya vakası gündemde. İddiayı ortaya film yapımcılarından atmış olması bile şarlatanlık olduğunu işaret etse de konuyu ciddiye alanlar dahi oldu.

Uzaylı mumya şarlatanlığından sonra 3 parmaklı mumyalanmış insansı iddiası

Peru’da üç parmaklı yeni bir “uzaylı mumyalar” grubu ortaya çıktı! Tahmin edileceği mumyaları bulanlar ve onların hakkında demeç verenlerin bilimle ilgileri yok... Mumyaların varlığını iddia  eden, film yapımcıları ve işin içine DNA'yı soacak kadar zekice bir algı oyunu sergiliyorlar.. 

Uzaylı mumyalarının bedenlerin röntgenini çektiklerini iddia eden film yapımcıları, bunların “gerçek” olduğunu iddia ediyor.

Belgeselciler, görünüşe göre alçıyla kaplı, bir buçuk metre uzunluğundaki bir örneğin yeni bir DNA formu içerdiğini ve “genetik mühendislik” belirtileri gösterdiğini söylüyor.

12 Mart Salı günü Batı Hollywood, Kaliforniya’da düzenleyecekleri bir basın toplantısında mumyaları hakkında daha fazla bilimsel kanıt açıklamayı planladıklarını söyleyen ikiliye göre, “DNA’nın yüzde 30'luk bir kısmı bilinmiyor.” 

UZAYLI MUMYA SKANDALINDAN SONRA YENİ BİR TÜR DİYE KIVIRDILAR

Belgesel film yapımcıları, kendi bulgularıyla, geçtiğimiz Eylül ayında Meksika Kongresi’nde gazeteci Jaime Maussan tarafından sunulan “uzaylı mumyalar” iddiaları arasına mesafe koymaya özen gösterdiler. Gazetecinin sunduğu mumyalar, bu Ocak ayında Perulu yetkililer tarafından analiz edilerek insan yapımı “oyuncak bebek” gibi oldukları söylenmişti.


Ayrıca film yapımcıları, “Artık uzaylıları bulduğumuzu söylemiyoruz” dedi ve devam etti: “Ama yeni bir tür bulduğumuza inanıyoruz.” İki belgesel yapımcısından biri olan Serena DC, “galaksideki başka bir yerden gelme ihtimali çok düşük” diyor ve ekliyor: “Ve eğer öyleyse, bu çok havalı olacaktır.”

DC ve film ortağı Michael Mazzola, The US Sun ile yaptıkları görüşmede, kalıntıların gerçekten “nereden geldiğini anlamak” için ön analizlerin ötesinde daha fazla DNA testine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Yine de, “Fakat kesin olarak bildiğimiz şey, bu varlıkların fiziksel olarak insanlar tarafından üretilmediğidir” diye devam ettiler.

İkili, şimdiye kadar Meksika ve Peru’daki bölgelerde ABD ve Meksika’dan bilim insanlarıyla işbirliği içinde filme alınan, mumyalanmış olduğu anlaşılan cesetlerden birinin üzerinde röntgen çektirdiklerini ve laboratuvar incelemeleri yaptıklarını bildirdi. Bu “inanılmaz” kanıtın, yeni görüntüler, bu insansı mumyaların canlı testleri ve bu bilim insanlarından gelen raporlarla birlikte önümüzdeki Salı günü sunulacağını söylediler. Ayrıca DC’nin söylediğine göre “bu testler, yorumlarını sunacak olan Meksikalı ve Amerikalı bilim insanları tarafından açıklanacak.”

1,2 metrelik ve 2,7 metrelik iki figür hakkında konuşan Mazzola “Bu keşif, çoğunlukla gerçekler hakkında en yüzeysel araştırmayı bile yapamayacak kadar tembel insanlar tarafından haksız yere itibarsızlaştırıldı” diyor. Mazzola’nın söylediğine göre “Peru’dan gelen veriler son derece ilgi çekici ve halkla ilişkiler oyunları oynamak yerine gerçek bilim yapmaya istekli bilim insanları tarafından tekrar edilmeyi hak ediyor.”

İkili Sun ile yaptıkları görüşmede, iki “mumyalanmış insansı” örneğinden birinin (1,2 metre uzunluğundaki iskelet varlığı, savunmacı bir çömelme şeklinde kıvrılmış gibi görünüyor) testlere tabi tutulurken, 2,7 metre uzunluğundaki diğerinin henüz analiz edilmediğini açıkladı.

Yorumlar