Güncel

Kadınların ve erkeklerin 25 Kasım Kara Cuma hedefleri farklı

Erkekler, cep telefonu ve TV’lerini, kadınlar ise gardıroplarını yenilemek için 25 Kasım’ı bekliyor.

Kadınların ve erkeklerin 25 Kasım Kara Cuma hedefleri farklı

Orijinali Kara Cuma (Black Friday) olmasına rağmen Türkiye’de daha sevimli  gösterilmesi amacıyla “Efsane Cuma” ve “Şahane Cuma” adlarıyla düzenlenen, kapiatalist alış veriş çılgınlığının zierve yaptığı güne bir gün kaldı.

Alışveriş sitesi Avantajix.com'un 25 Kasım’da en az bir ürün almayı planlayan kadın ve erkek bin üyesi arasında düzenlediği ankete göre, , her 4 erkekten biri, yeni model cep telefonu almak için “Efsane Cuma”yı bekliyor.

Dünya Kupası’nın da etkisiyle TV’lerini değiştirmek isteyen erkeklerin yüzde 20’si de 25 Kasım’ın büyük kısmını dijital mağazalarının elektronik reyonlarında geçirecek.

Bilgisayar, giyilebilir teknoloji ürünleri, giyim ve spor ürünleri, bahçe ürünleri, kozmetik de erkeklerin listelerinin üst sıralarında yer alıyor.

Kadınlar ise 25 Kasım’da her sene olduğu gibi gardıroplarını yenilemeyi kafalarına koymuş durumda.  Ankete katılan kadınların yüzde 35'inin alışveriş listesinin en üstünde “kıyafet” yer aldı. Kadınların yüzde 20’si “ayakkabı ve çanta” yüzde 12’si “kozmetik ürünler”, yüzde 8’i ise “cep telefonu” şıkkını işaretledi.

Takı, beyaz eşya, küçük ev aletleri, yeni TV, mobilya da kadınların listesinde yer aldı.

Yorumlar