Akıllı telefon bağımlılığı, akademik başarıyı negatif etkiliyor
Üniversite Öğrencilerinde Nomofobi ve Dijital Bağımlılığın Akademik Başarıya Etkisi bilimsel olarak araştırıldı.
Üniversite Öğrencilerinde Nomofobi ve Dijital Bağımlılığın Akademik Başarıya Etkisi bilimsel olarak araştırıldı.
İnan beyni bilinçsiz öğrenme de gerçekleştirebiliyor. Peki, insan zihni örüntüleri nasıl fark etmeden çözümleyebiliyor? İşte yanıtı: Bilinçsiz zeka kavramı, öğrenme ve karar verme süreçlerimizde önemli rol...
Geleneksel Bilişsel Davranışçı Terapi modelinin yeterli etkiyi göstermediğini savunan klinik Psikolog Dr. Fredrike Bannink, çözüm odaklı ve geleceğe yönelen yeni yaklaşımları önerdi.
Boşanma sürecinde kardeşlerin birbirinden ayrılması, duygusal gelişim ve psikolojik sağlığı üzerindeki etkileri h
İnsan beyni evrenin en gizemli yapısı. Her şeyi kaydeden hücreler sayesinde insanlar en eski anılarını bile zihninde hâlâ kilitli tutuyor olabilir ama günümüz şartlarında onlara erişimi imkansız.
Hangi psikolojik rahatsızlıklara sahip kişilerin oruç tutması risklidir?
Ortak eğilimlere bakıldığında Otizm spektrum bozukluğu olan çocukların çift yönlü etkileşim becerilerinde zorluklar yaşaması dikkat çekiyor.
Sağduyunun olduğu bir iş yerinde empati ve hoşgörü de artar; bu da takım içi uyumun ve verimliliğin yükselmesine yardımcı olur.
Günde 5 bin adım yürümenin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Nevzat Tarhan, yürürken baldırlardaki kasların kasılarak kan pompalama işlevi görerek, kalbin üzerindeki yükü aldığını söyledi.
Doktor Öğretim Görevlisi Hülya İskenderoğlu, dijital dünyanın getirdiği yalnızlık sorununa dikkat çekerken eskiden mahallelerde, sokaklarda kurulan bağların yerini ekranların soğuk ışığına bıraktığını...