Ali Rıza Bayzan Ali Rıza BayzanSufi ile Terapist

Koronavirüsü ve Çanakkale Savaşı

13 Nisan 2020 Pazartesi
Koronavirüsü ve Çanakkale Savaşı
Koronavirüsü ve Çanakkale Savaşı

Çanakkale Savaşı'nda sürekli olarak Dr Nusret Bey'in önüne yaralı askerler konup, kaldırılıyordu. Sırada bir sürü asker sedye üzerinde beklediğinden dolayı hızlı bir şekilde muayene yapılıyordu. Bu sırada doktorun önüne yaralı bir asker daha getirildi.

Doktor; “Bunu kaldırın” dedi.

Yaralı askerden ise bir ses, “Baba…!”

Doktor “Şokta“…

Doktor, sedyede yatan yaralı askerin yüzüne baktı. Eliyle yüzünü sevdi, baktı ki, öz Oğlu…! Öz evladı, Önünde ağr yaralı bir durumda yatıyordu. Doktor ise çaresizdi. Doktor bir elinde ağrı kesici, diğer eliyle oğlunun yüzünü silerek sevdi ve sedyecilere şöyle seslendi;

“Bunu gölge bir yere kaldırın..!”

Bu olayın ardından, doktor görevini bir başka arkadaşına devredip, ardından hemen yaralı askerlerin arasına koştu. O arada az önce, ağrı kesici yapmadığı oğlunu buldu ama can vermişti. Oğluna sarıldı, onu öptü ve gözyaşları içinde oğlunu kucaklayarak;

“Oğlum beni ne olur affet oğlum, babanı bağışla, onu sana yapamazdım. O senin hakkın değildi oğlum. O senin hakkın değildi…” diyerek ayrılıyordu şehit olan oğlunun yanından.

İngiltere Tabipler Birliği kriz derinleştikçe korona tedavisinde yakında daha genç ve daha sağlıklı hastaları tercih etmek zorunda kalacaklarını açıkladı.

60 yaş üstüne ve 18 yaş altına gelen yasak bu bakımdan zorunlu. Zaruret yoksa evden çıkmamak lazım. Ailen için sevdiklerin için sevenlerin için evde kal.

Ali Rıza Bayzan - Mistikalem.com