Ali Rıza Bayzan Ali Rıza BayzanSufi ile Terapist

İyimserler daha aktif ve sorumluluk alan kişiler

30 Ekim 2020 Cuma
İyimserler daha aktif ve sorumluluk alan kişiler
İyimserler daha aktif ve sorumluluk alan kişiler

Sûfi Yolu umudu vurgular hep.

Son yapılan bilimsel araştırmalar da "İnsan doğuştan ümitvar" olduğunu göstermektedir. Ümitvar olmak, iyimser olmayı gerektirir.

Amerikan TIME dergisi iyimserliğin sonradan öğrenilmediğini doğuştan getirildiğini vurguluyor. İngiltere’de bulunan London College Üniversitesi’nden nörolog Tali Sharot’un araştırmalarına göre insanoğlu hayatta kalabilmek için iyimser olarak dünyaya gelmektedir.

Sharot, ileride daha sağlıklı olacağına inanan birinin bunu gerçekleştirmek için yediklerine dikkat ettiğini, boşanmayacağını düşünen birinin ilişkisine daha çok özen gösterdiğini ya da hayatın kolaylaşmasını hayal eden bilim insanlarının bu sayede teknolojik gelişmelere imza attıklarını belirterek, beynin de bu sisteme bağlı çalıştığını dile getiriyor.

Tali Sharot: İyimserlik Eğilimi

Doğuştan gerçekçi olacağımız yerde iyimser miyiz? Tali Sharot beynimizin olayların iyi yanını göreceğimiz şekilde çalıştığını ve bunun bizim için hem tehlikeli hem de yararlı olduğunu gösteren yeni bulguları bizimle paylaşıyor.

Sharot, yaptığı araştırmalardan birinde, beyin aktivitelerini taradığı katılımcılardan, iyi şeyler hayal eden insanların beyinde duyguları yöneten amigdala bölümü ile duygu ve motivasyonları düzenleyen RACC adlı bölüm arasındaki iletişimin daha kuvvetli olduğunu gördü. Bu durum iyimser kişilerin daha aktif ve hayatlarıyla ilgili sorumluluk alan kişiler olduğu şeklinde yorumlanıyor.

Ali Rıza Bayzan - Mistikalem.com

instagram: alirizabayzan

twitter: @arbayzan

facebook: Ali Rıza Bayzan