Yaralar üzerine

25 Temmuz 2020 Cumartesi
Yaralar üzerine
Yaralar üzerine

İnsan hayvandır bir yanıyla. Özellikle yaralandığı, bitap düştüğü fazlasıyla nimetten yoksun kaldığı zamanlarda.

İşte o zaman aklı elbette gölgelenir, çünkü korku aklın katilidir ve korku doğurur tüm bunlar.

Aklı gölgelenen her hayvan saldırganlaşır, eylemlerini itkilerini kontrol edememeye, doğru ile yanlışı seçememeye başlar.

Yaralı bir kedi düşünün mesela. Alıp onu veterinere götürmek istiyorsunuz ki iyileşsin. Saldıracaktır size veya kaçacaktır sizden. İşte yaralı insan da bundan farklı davranmaz. Bir kedi gibi acıyla debelenir, bağırır, yaklaşanı da korkuyla ısırır. Oysa bir an sakin dursa yavrucak, bu durumu gören insan dostu ona, bir kedinin kendi aklıyla asla icat edemeyeceği şifayı, ilacı, bakımı sunacaktır.

İşte bana göre "çekil aradan, senden görünsün Yaradan" lafı, en basitinden böyle yaşanır. Bir an olsun dursak, üst akıl bizi yakalar, bezlere sarmalar ve bizim daha sonra "mucize" olarak betimleyeceğimiz türden bir şifayla, bizi sarmalar. Nasıl bir kediye serum bağlanması kedi için mucizevi derecede acaip, bizim için makul biçimde sıradansa, bizlerin yarasına ilacı sürmek de evren için öyledir. Ancak önce durmak, saldırmayı, debelenmeyi bırakmak, yarayı kabul etmeksizin inatla kendimizi o duvardan bu duvara vurmayı bırakmak gerekir.

Yardım için bir an duralım ve içimizin kaynadığı, yaramızın kanadığı şu günlerde evrenin bilgeliğini çalıştırması için imkan sunalım.⠀

Caput Draconis - mistikalem.com

Prof. Yaşam Koçu, NLP ve Öğrenci Koçluğu
Usui-Kundalini Reiki II
Seans/iletişim: w.erleichda@gmail.com

www.youtube.com/user/thejenrachelblack