Mutlu Son nasıl gelir?

16 Temmuz 2020 Perşembe
Mutlu Son nasıl gelir?
Mutlu Son nasıl gelir?

“Mutlu Son” tabiri aslında bize bizimle ilgili fazlasıyla bilgi veren bir tabir. Örneğin her ne kadar geyiği yapılsa da, mutsuz son diye bir şey yok. Son, kendisi mutlu bir şey ve ancak  mutlu bir şey “nokta” olabilme özelliğine sahip.

Bizler kariyerimizde, ilişkilerimizde, hedeflerimize koşarken, yani aslında mutlu sonu ararken, ister istemez hayatın mutlu ve mutsuz yanlarına şöyle bir anlam yüklemiş oluyoruz: arıyorsam, koşuyorsam, olaylar arka arkaya gerçekleşiyorsa, hikâye devam ediyorsa bu mutsuz sürekliliktir ve eğer durmuşsam, hep bir olma hali sona ermişse, sahne dondurulabilir durumdaysa, o zaman mutlu sondayım demektir.

Örneğin bir ilişki kötü giderse buna “gelecek olan esas ilişki için ders aldığım bir ilişki” diyoruz veya tam tersi: tamamına eren ilişkide “şimdiye kadar olmayanlar zaten antrenmanmış, her ilişki buna hazırlıkmış” diyoruz. Bu bağlamda İngilizcede evlenmek için kullanılan settle down tabiri muazzam mesela. Yerleşmek anlamına geliyor ki işte yerleşmek durmaktır.

Şimdi o zaman bu bize ne söylüyor? Aslında tersten okursak şunu: gerçekten, aklımla, bedenimle, duygularımla artık durmayı istediğim yerde mutlu son gelir. Yani kariyer veya ilişkilerimizde, “artık aramaktan yoruldum veya aslında yeterince de aradığım bilgeliği buldum. Ben şu geldiğim noktada, belirsiz bir uzun süre için, yerleşmeye karar veriyorum” dediğimiz yerde, son olabilmesi, nokta olabilmesi için, “mutlu” olan, huzur geliyor. O yüzden belki de aramak yerine, durmaya odaklanmak, bazen mutluluğa giden en basit yol olabilir.

Caput Draconis - mistikalem.com

Prof. Yaşam Koçu, NLP ve Öğrenci Koçluğu
Usui-Kundalini Reiki II
Seans/iletişim: w.erleichda@gmail.com

www.youtube.com/user/thejenrachelblack