Ferda Ercan Uyulan Ferda Ercan UyulanOkültizm ve Enerji

Kuyrukluyıldız 46P / Wirtanen yakınlaşması 12 -17 Aralık 2018

10 Aralık 2018 Pazartesi
Kuyrukluyıldız 46P / Wirtanen yakınlaşması 12 -17 Aralık 2018
Kuyrukluyıldız 46P / Wirtanen yakınlaşması 12 -17 Aralık 2018

2-17 ARALIK 2018, KUYRUKLU YILDIZ 46P / WIRTANEN YAKINLAŞMASI.

Maryland Üniversitesi gökbilimcilerine göre, Wirtanen'in Dünya'ya yakınlığı, bir kuyrukluyıldızın modern zamanlardaki en yakın yaklaşımı olacak. Gece göğünün parlak kometi 46P/ Wirtanen; 12 Aralık'tan itibaren pırıltılı ve yeşil ışıklı haline bürünerek, önce Güneş'e, 16 Aralık'ta ise Dünya'ya yakın konumunda ziyaretini sürdürecek. Wirtanen; yeşil renkli Siyanojen gazları eşliğinde spiraller çizerek ilerliyor.15 Aralık 2018 gecesi 11.580 milyon km. kadar yaklaştığında, iyi bir takiple ve dürbünle görülebilir. İlk olarak, Orion'un tanıdık yıldızlarını bulun, sonra Boğa'daki Pleiades kümesini oluşturan yıldızlara doğru bakın. Kuyruklu yıldızın buzdan çekirdeği yaklaşık 1,2 km. İyon kuyruğu zaman zaman Dünya'nın perspektifinden gözlemlenemeden, kuyruklu yıldızın arkasında kalacak.

Kuyruklu yıldızların kedi gibi nasıl davranacağı kestirilemeyen zor nesneler olduğunu biliriz. 12 Aralık'tan itibaren, 46P/ Wirtanen, bizim açımızdan görüldüğü gibi, 450 aktif jeosistrik yapma uydudan oluşan bir yörünge halkasının bulunduğu gökyüzüne girecek.

Meteoroloji, televizyon ve diğer iletişim uydularının bu kemeri, gezegenimizin Dünya ekvatorunun yaklaşık 35,786 km. üzerinde ve yörüngesinde dolaşıyor, çoğu zaman güneş tarafından aydınlatılıyorlar. Gökyüzündeki astronomik nesneleri izleyen teleskoplar, kometin önünden geçen bu uyduların yavaş hareketlerini algılayabilir, hepsi yavaşça sürüklenir gibi görünecektir.

Wirtanen kuyruklu yıldızı hakkında özel olan, onun Dünya'ya çok yaklaşabileceği ve "hiperaktif" bir kuyrukluyıldız oluşu. Hiperaktif kuyruklu yıldızlar, aktivite seviyeleri beklenenden daha yüksek olan küçük bir kuyruklu yıldız ailesidir. Çekirdeklerinin büyüklüğü için gerekenden daha fazla su yayarlar. Bu komet, Deep Impact'ın genişletilmiş misyonunun hedefidir, çünkü, bir uzay aracı buluşması için onu kolayca erişilebilir hale getiren bir yörüngeye sahiptir. Wirtanen'in gelecekteki misyonların hedefi olması söz konusudur.

Bu yaklaşımın elverişli bilgi verici koşullarından yararlanmak amacı ile, Dünya çapında bir gözlem kampanyası düzenlenmiştir.

46P / Wirtanen'in özellikleri
Yörünge periyot süresi: 1.986 gün
Çapı: 1.2 km.
Keşif tarihi: 17 Ocak 1948
Mutlak büyüklük: 15,2
Kaşif: Carl A. Wirtanen
Kuyruklu yıldız grubu: Jupiter-ailesi kometleri
Dönüş süresi: 8.91 saat.
Parlaklık: 5.5 ila 6.5 arasında.

Ferda Ercan Uyulan - Mistikalem.com
www.facebook.com/okultizmveenerji

fferdauyulan@gmail.com