İnsan kolay kolay yaptığını bozmak istemez

06 Şubat 2020 Perşembe
İnsan kolay kolay yaptığını bozmak istemez
İnsan kolay kolay yaptığını bozmak istemez

Her bir biçimde olmanın hem kazandırdıkları vardır hem de kaybettirdikleri. Biz x biçimde olmayı, o anın şartlarında elde etmek istediklerimizi gözeterek seçeriz. Ve bir süre böyle gideriz.

Ancak elbet şartlar değişir, sistem değişir, artık uyumlu olabilmek ve daha fazla beslenmek için başka bir biçimde olmanın zamanı gelir, ama biz ayak diretiriz.

Ki oldukça normaldir, insan kolay kolay yaptığını bozmak, yerine yepyeni bir şeye başlamak istemez. Hele hele sırf dışarısı ona "yap!" diyor diye!

Fakat bir an, esas onu bu işe ikna edecek vesile gelir. Yani kişiye özel tetik gelir.

Belki tam da bizim korkumuz, tam da bizim arzumuz, tam da bizi ayağa kaldıracak itki: İşte o zaman biz de motive olur, işe koyuluruz.

Bir süredir soluk, gri, sıkıcı kurallar, sistemler bize bir şeyi yaptırmaya çalışıyor, biz bundan kaçıyorduk. Bu iş bize salt sorumluluk, zorunluluk, renksiz bir görev gibi geliyordu.

Şimdi o şeyleri sahiden neden yapmamız gerektiğine dair gayet kişisel olarak aydınlanabiliriz.

Çünkü herkesin "git al!" dediği şeyden ziyade kendi elde etmek istediğimiz kırmızı elmayı keşfedebiliriz. Bu da bizi sorumluluklar ve zorunluluklar konusunda motive edecektir.

Şöyle bir örnekle bitireyim, daha net anlaşılabilmesi için: bir öğrenci düşünün öss'ye hazırlanıyor olsun. Herkes ona ders çalış diyor ve herkes ona baskı yaptığı için o kendi iç sesini duyamıyor, otoriteye direnmek adına da ders çalışmıyor. Şimdi bu öğrencinin aşık olduğu sınıf arkadaşı Boğaziçi'ni kazanmaya çalıştığı için ona yetişmek adına, ya da mesela yurtdışına gitmek arzusu ile bu imkanları geniş bir üniversiteyi kazanmak için bu öğrenci çalışabilir (:

Aslında sonuçta hocalarının ve ebeveyninin istediği şeyi yapıyor olacaktır ama onların "emekli olacak bir işin olsun" motivasyonuyla değil, kendi içinde bulduğu bir hedef için yapacaktır.

Caput Draconis - mistikalem.com

Prof. Yaşam Koçu, NLP ve Öğrenci Koçluğu
Usui-Kundalini Reiki II
Seans/iletişim: w.erleichda@gmail.com

Instagram: ccaputdraconiss

www.youtube.com/user/thejenrachelblack