Her şeyin başı bir rüyadır

03 Kasım 2020 Salı
Her şeyin başı bir rüyadır
Her şeyin başı bir rüyadır

İlişkiler, zihin ve duygular üzerine

İnsanları, özellikle ilişkilerin başında - bu ilişki ister iş ortaklığı olsun, ister romantik, ister dostane- bilerek veya bilmeyerek, sürekli çelişkilerle, ufak tefek de olsa hatalarla, arızalarla sınarsak, onların duygu aleminden zihin alemine geçmesine sebep oluruz. Örneğin bence özellikle iletişimin başında yapılan imla hatalarının insanları bu kadar rahatsız etmesinin sebebi de bu. Zihni dile hassas insanlar, o an bir hata tespit ediyorlar ve duygusal akıştan zihne kayıyorlar.

Zihin kusur arayan, ikiliği tespit eden, hataları ayıklayan, analitik yanımızdır. Güvenlik sistemimizdir. Duygularımız ise bütünleyen, akışı sağlayan, dolduran yanımız. Bu ikisi denk gitmelidir. Duygusal akıştansa bir insana verdiğimiz "ama bir dakika/ ama böyle demişti/ ama bu böyle olmaz" minvalinde büyük veya küçük kesintiler olursa, insanların zihni kontrolü ele alır ve bizimle olan ilişkilerini incelerken parçalarına ayırır, üstelik toparlayamaz da.

Bu uzun süreli ilişkiler için de geçerlidir: tolerasyon daha fazla olsa da yine bir yerden sonra yığılan ufak çelişkiler ya da büyük kırılmalar, duyguları yıkar.

Bu yüzden hem vaadlerde hem davranışlarda sürdürülebilir bir tutum takınmak, çelişkilerimizi kendi içimizde çözmeden insanlara taşımamak önemlidir, aynı bir iş gibi. Hatta bu yazı gibi. Bu yazıyı yazıyorum ve üç kez okuyorum. Sizleri esas vermek istediğimi almaktan alıkoyacak bir kesinti, fonetik sıkıntı, imla hatası var mı, okurun gündelik yaşamıyla çok çelişecek bir dil var mı bakıyorum. Sonra sizlere sunuyorum. Çünkü biliyorum ki toparlamadan, arıza ve kesintisi bol bir yazı verirsem size, benimle aslında aynı fikirde iseniz bile, oluşacak zihinsel esler sizin güvenlik duvarınızı tetikleyecek ve beni dinlemeden yazının üstünü size çizdirecek.
Herkesi mutlu eder "ömrümü seninle geçirmek istiyorum/ bu işte ortağım mutlaka sen olmalısın/ seni seviyorum" gibi sözler duymak. Ancak eylem ve sözlerde kesintisiz sürdürülemedikten sonra böyle çıkışlar aksine insanı huzursuz ederek, gelecek ilişkilere de rahat geçişini sınırlar. İnsan gittikçe zihne düşünce de, duyguların açık edilmesinde artık zorluk çıkar.

Her şeyin başı bir rüyadır çünkü öncelikle. Herkes önce bir dilek tutar ve bizi bu dileğin kibrit alevi stabil, ısıtan ve sağlam bir şömineye taşır zamanla.

Dileklerin üzerine ise sürekli yağan bir yağmur, insanı ateşten de soğutur sevgiden de.
İnsanlarınızın kibrit alevlerine nemli iken gitmeyin. Çıra gibi yanmaya hazır olmadan, kimsenin alevini de üzerinize çekmeyin.

Caput Draconis - mistikalem.com

Prof. Yaşam Koçu, NLP ve Öğrenci Koçluğu
Usui-Kundalini Reiki II
Seans/iletişim: w.erleichda@gmail.com

www.youtube.com/user/thejenrachelblack