Her insan iki kişi

16 Ağustos 2021 Pazartesi
Her insan iki kişi
Her insan iki kişi

Her insan iki kişi: aklı ve gölgesi. Akıl mantıklı, uygun ve kabul edilebilir olanı yapmakla meşgulken, gölge, aklın aksini doğurur. Aslında şöyle: akıl, gölgenin aksidir. Gölge olduğu için, olduğu ölçüde, akıl oluşur. Yüzüğü çalan Gollum gölgeyse, yüzüğü ateşlere atıp buna bir son vermek üzere oluşan akıl Frodo’dur.

Bu ikili ayrılmaz, ancak birleşmezler de. Akıl, gölgenin aksi olarak meydana geldiği için, ondan korkar, onu suçlar ve onu yok etmek için çabalar. Ancak gölge hep konuşur. Rüyalarla konuşur. Fiziksel semptomlarla konuşur. En çok da dilde ve eylemde konuşur. Öfkesi, yıkımı dinmeyen kişi mesela, uygarlığı yazar, anlatır durur. Bir parça “deli” davranmaz, bilim okur. Anlayış ve merhamet veremeyen de, insanlıktan dem vurur. Kendini STK’lara adar, en ufak eşitsizlikte saçını başını yolar. Kabuğunu kıramayan beriki, savaş, vahşet, aksiyon çizer, kurar. Eline silah alır ya da silah alanlara silah doğrultacak bir yer bulur. Sevemeyen, kalbini ortaya koyamayan da, hep aşk hikayeleri yazar. Sözde büyük aşklara meyleder.

Sonuçta insan, kaçtığı gölgesini oynar. Ona cevaben konuşur, ona karşı bir türkü tutturur, ama günün sonunda o olur, sonra ondan kendini ayırır, onu bastırır; derken tekrar ona kavuşur.

Tamam, belki gölge ile akıl, birbirlerinden dolayı var olduklarından, asla tam anlamıyla bütünleşemezler. Bütünleşmeleri diğerinin yok oluşu olacağından, ateşkesi bir türlü beceremezler. Ancak ikisinin de birbirine vereceği, birbirinden göreceği vardır. En aptal komutan, düşmanını hiçe sayandır. Sonuçta Gollum bile sonunda ölse de Frodo’yu Hüküm Dağı’na vardırandır.

Yani eşeğine ters de olsa binmeyen, yaya kalır. Sonuçta herkesin kaderi, eşeğinin patikasına varır.

Caput Draconis - mistikalem.com

Prof. Yaşam Koçu, NLP ve Öğrenci Koçluğu
Usui-Kundalini Reiki II
Seans/iletişim: w.erleichda@gmail.com

www.youtube.com/user/thejenrachelblack