Dünyayı, onun kurallarını ve kendinizi iyi tanıyın

27 Aralık 2019 Cuma
Dünyayı, onun kurallarını ve kendinizi iyi tanıyın
Dünyayı, onun kurallarını ve kendinizi iyi tanıyın

İçinde bulunduğunuz dünyayı, onun kurallarını ve kendinizi iyi tanıyın. Kazanmak için değil, biraz olsun aklınızı "kazanmak" fikrinden uzaklaştırın. Tanıyın çünkü ömrünüz boyunca insan kalabilmek için bu derinliğe ihtiyacınız olacak.

Bu dünya emek dünyası, emek verilmeden elde edilecek maddi-manevi kazançlar peşinde koşmak yerine, gelen nimetin emeğinin ne olduğunu anlamaya çalışın.

Yaşadıklarınızı zaman ve mekanda uçsuz bucaksız diyarlara dağıtmayın. Sevinciniz ve üzüntünüz çoğu zaman yalnızca o "an"ı kapsar. Onları dünün ve bugünün derdi haline getirenin sizden başkası olmadığını kavrayın.

Acılarınızı biriktirmeyin. Senet haline getirdiğiniz acılarınız için size, sizin talebiniz doğrultusunda bir ödeme yapılmayacak. Size esas lazım olan öğreti ve nimet ne ise tam da o acının içinde gizli, alacağınızı alın ve çöpünü toprağa gömün gitsin.

Müşteri hizmetlerine dert anlatır gibi yana yakıla söylenmeyin. Sorunları çözecek, çözemediği sorunlara yeterince sabredecek ya da toptan sorunu sorun olmaktan çıkaracak zihin sizde mevcut. Bu dünyada hizmet alan müşteriler değilsiniz, hayatınızı kapitalist olarak yaşamayın.

Dünyanın çivisi çıkmaz, iyi bir insan olamıyorsanız klişe laflar ardına sığınmayın. Çoğunluğun yanlış gidişatını kendi tembelliğinize bahane etmeyin. Bir şeyi yapacak insan her halükarda zorlansa da yapar, yapmayacak insan söylenir. Bu bir formüldür: unutmayın.

Ya da sırf yalnız kalmamak adına, kalabalıklar tarafından kabul edilmek için yanlış yollar tutmayın. İnsan olarak insanlara ihtiyacımız var ama muhtaç değiliz. Herkes gelecek ve gidecektir, beş sene sonra yüzünü hatırlamayacağınız insan toplulukları için ahlak ve vicdanınızdan taviz vermeyin.
Hepsinin de ötesinde, bir şeyi kabullenin: insan önce kendisini sevmeli, önce kendisi ile dost olabilmeli, iyiliği ilk önce kendisinden görebilmeli; sabrı, şefkati, gülümsemeyi. Kendisinden gelmeyeni insan dışarıda bulsa da göremez, Her gün kendinize gülümseyin, kendinizi dinleyin önce kendinizi sevin.

Sonrasında dünyanın iddia ettiğiniz kadar kötü, işlerin sandığınız kadar umutsuz, yaşamın sandığınız kadar yıpratıcı olmadığını göreceksiniz.

Caput Draconis - mistikalem.com

Prof. Yaşam Koçu, NLP ve Öğrenci Koçluğu
Usui-Kundalini Reiki II
Seans/iletişim: w.erleichda@gmail.com

Instagram: ccaputdraconiss

www.youtube.com/user/thejenrachelblack