Boğa Yeniayına giderken...

21 Nisan 2020 Salı
Boğa Yeniayına giderken...
Boğa Yeniayına giderken...

Boğa Yeniayına giderken, "Ya hep ya hiç" şemasıyla düşünmek, manevi yanımızı aç bırakır. Büyük ve harika çıkışlar yapamıyorsak, hiç çıkmamak bizi istediklerimizden mahrum bırakır.

Çünkü bu şema aracı amaç haline getirir zihinde. Örneğin amaç kilo vermekse, "spor yapamayacaksam, tam rejim uygulayamayacaksam, avokadolu kahvaltı edemeyeceksem hiç başlamam diyete" diyorsak, kilo verme aracı olan bu yöntemler, yöntem olmaktan çıkıp amaç haline gelmiş demektir. Oysa insan günde 100 kalori az tüketerek bir senede 7-8 kg verebilir. Ya da amaç samimi ilişkiler kurmaksa "kafama göre bir ortamda, kafama göre insanlarla hayalini kurduğum sohbet olmayacaksa hiç sosyalleşmem" demek aynı şeydir. Oysa bazen insan semt pazarında esnafla sohbette bile samimiyeti bulabilir. Zaten genelde mutluluk, ilmek ilmek örülen, zamanla yumak haline gelen bir şeydir, hazır örülmüş pakette sunulan bir şey değil. Zaman zaman hayat böyle hediye paketleri sunsa da, esasında her ihtiyacı gelecek hediyelere bağlamak bizi besinsiz bırakır.

Aç insan öfkeli, çökük, mutsuz insandır.

Aç kalmak yerine kendinizi ufak ihtimallere de açın ve ufak da olsa bir adım atın. O ufak adımların size neler sunabileceğini deneyimlemeye açık olun. Hayatı pahalı bir marka gibi görüp umutla beklediğiniz kazağı satışa çıkarmasını beklemek yerine, o kazağı yavaş yavaş siz örün. Ne giydiğinizden emin, ne emek verdiğinizden emin, daha kalıcı bir mutluluğa açık olun.

Caput Draconis - mistikalem.com

Prof. Yaşam Koçu, NLP ve Öğrenci Koçluğu
Usui-Kundalini Reiki II
Seans/iletişim: w.erleichda@gmail.com

Instagram: ccaputdraconiss

www.youtube.com/user/thejenrachelblack