7 Ocakta Mars Boğa burcunda

04 Ocak 2021 Pazartesi
 7 Ocakta Mars Boğa burcunda
7 Ocakta Mars Boğa burcunda

2019-2020 bandında hemen hemen tüm gezegenlerin Retro yapması ve Retro yaptıkları burçlar sebebiyle, bu sene haritada birçok yeni/yine/yeniden transit mevcut ve onlardan biri de Mars.

Mars 2019 14 Şubat-31 Mart aralığından beri yani neredeyse 2 yıl sonra 7 Ocakta tekrar Boğa burcuna giriyor ve 4 Mart’a kadar da orada kalacak. Yani öncelikle 2019 için verdiğim tarihleri tekrar bir hatırlamanızı tavsiye ederim.

Haritamızda Boğa burcu nereye düşüyorsa orası bir süredir Mars’ı, yani eylem, motivasyon ve itkisel yönelimi çalıştırmadığımız bir yer, dolayısıyla etrafın biraz dağınık, güncel şartların buna pek de müsait olmaması normal. Yükseleniniz İkizlerse bu sizin için inziva ihtiyacınız, psişeniz, sezgileriniz, hayatınızda çözülmesi gereken ya da dikkatinizden kaçan noktalar, Yengeçse değerlendirilebilecek fırsatlar veya alınacak riskler, Aslansa kariyeriniz ve toplum önündeki rolleriniz, sorumluluklarınız, Başaksa, akademi, yurtdışı, ticaret, inanç veya yaşam planlarınız, Terazi ise borçlarınız, kredileriniz, diğerlerinden sağladığınız kaynaklar, cinsel yaşam veya korku/kaygılarınız, Akrepse ikili ilişkileriniz, evliliğiniz, ötekileriniz, Yaysa gündelik düzeniniz, çalışma hayatınız, fiziksel sağlığınız, Oğlaksa aşk hayatınız, çocuklarınız, yaratıcılığınız, arzu duyduklarınız, Kovaysa, aileniz, güvenlik algınız, eviniz, geçmişiniz, Balıksa yakın çevreniz, kısa eğitimleriniz, zihinsel yönelimleriniz ve kafanızı kullanma biçiminiz, Koçsa maddi kazançlarınız, değer algınız, Boğaysa kim olduğunuz, dış görünüşünüz sizin için tekrar önemli olabilir ve odağınızı oraya çevirmek size iyi gelebilir.

Ancak 11 Ocakta Mars bir Satürn karesi alacak, yani yöneliminiz oturmuş yaşam sisteminize dışsal sistem ve otoriteler “bir dakika yalnız, tak diye oraya kaçamazsın, burada bunlar var!” diyebilir. Bu etki aşağı yukarı 10-14 Ocak civarında etkili olabilir. Akabinde 20 Ocakta Mars, Uranüs’le kavuşacak, yani “ben de o zaman şöyle yaparım!” şeklinde durumları dengeleyecek radikal kararlar almamız, bunu da biraz sert bir biçimde yapmamız mümkün duruyor. Daha bu açının etkisi geçmeden 22 Ocakta ise Mars Jüpiter’le kare yapacak:

Bu açıda da işte bir süredir girmediğimiz bu alanda bazı şeylerin çok işlevsiz, verimsiz olduğunu farkına varabiliriz daha doğrusu varmalıyız, çünkü o tarihlerde “uzun zaman sonra ihtiyacım olan bu diye düşünüp, bu noktaya yönelmiştim, neden hala beslenemiyorum?” huzursuzluğu deneyimlememiz olası. 29 Ocak civarında ise gerçekleşecek bir dolunayla da sabrımız taşacak, “madem öyle” deyip, Boğa alanımızla ilgili bir takım şeyleri biraz sert bir tavırla, biraz da anlamsızlık, verimsizlik kaygısı ve öfkesiyle kapatıyor olacağız. O günlerden itibaren orayı tekrar ele alacağız ve bu yeniden yapılanma ilk kez 24 Şubat civarında Pluto üçgeniyle görünür olacak ve 2 sene sonra bu alandaki yapılanma şimdilik tamamlanmış olacak. 4 Martta ise Boğa İkizler’e geçecek.

Özet geçmek gerekirse: Mars’ın uzun zaman sonra Boğa’ya geçmesiyle, bir süredir hiç gitmediğiniz bir yazlık eve gidiyor olduğunuzu imgeleyin. Siz sanıyorsunuz ki bunca zaman sonra o ev, en son bıraktığınız haliyle sizi bekliyor. Ancak önce siz oraya vardığınız anda, şehirde bıraktığınız işler size “işi bırakıp nereye gittin!” diyecek, sonra onları halledince yan komşunuzun taşındığını, buzdolabındaki yiyeceklerin çürüdüğünü, sahilin de en sevdiğiniz kısmına beton döküldüğünü göreceksiniz. Bu Ocak ayı içinde, bilhassa sonlara doğru tat kaçırır. Ancak Şubatla birlikte yeni komşularla arkadaşlık kuracağız, o buzdolabını ve genel olarak evi temizleyip, tekrar dolduracağız ve az ilerideki yeni sahili keşfedeceğiz. Böylece Şubat sonunda orada tekrar işleri yoluna koymuş, dinlenmiş, toparlanmış olarak bir sonraki enerjiye geçeceğiz.

Dediğim gibi bu sene yeni birçok enerji var, yeri geldikçe hepsini konuşacağız. Jupiter 12, Merkür Retroları 6, Satürn 30 sene sonra tekrar aynı burçlara geldiler. Yani hem yeninin verdiği tazelik, hem de hayatın o alanlarını bir süredir boşladığımız için gelecek tamirat/temizlik işleri mevcut. 2 sene aynı konular üzerine, bir de bir arpa boyu yol anca alabildikten sonra gelecek bu tazeliğin negatif taraflarına ağlamayı kısa tutup cidden tadını çıkarmak lazım derim. Sevgiler.

..

Caput Draconis - mistikalem.com

Prof. Yaşam Koçu, NLP ve Öğrenci Koçluğu
Usui-Kundalini Reiki II
Seans/iletişim: w.erleichda@gmail.com

www.youtube.com/user/thejenrachelblack