5- 11 Temmuz haftasına astrolojik bakış

05 Temmuz 2021 Pazartesi
5- 11 Temmuz haftasına astrolojik bakış
5- 11 Temmuz haftasına astrolojik bakış

Kafası güzel bir haftaya hoş geldiniz.

Bu hafta Mars/Chiron/Gad-Juno üçgenine Aslan'daki Venüs de katılıyor, Satürn bu durumu sekstillemeye devam ediyor, Lilith 29 derece Boğa'ya gelerek "illallah" dedirtiyor. Hafta başında Güneş/Sirius kavuşumu ile birlik ile ikilik, huzur ile çatışma bir araya gelirken hafta sonunda Yengeç yeni ayı gökte yerini alarak, olayları, bir nevi, tatlıya bağlıyor.

Şimdi ateş üçgeniyle başlayalım. Bu üçgene başında Ay dahil olmuştu, keza hala etkisi süren Satürn/Uranüs karesine de Ay eşlik etmişti. Yani şuan sadece sert kırılmalardan geçmiyoruz aynı zamanda bunu duygusal olarak da yoğun deneyimliyoruz. Olaylar ocak-şubatta olduğu gibi zihnen yormuyor sadece; herkesin üzerine sinen ağır hal, duygulara da yapışıyor. Yani sert rüzgarlar esmiyor bu sefer, ama kaynıyoruz 

5-7 Temmuz'da etkili olacak ancak tam haline 6 Temmuz 6.44'te gelecek Sirius/Güneş kavuşumu ise, ritüelseverler için güzel bir gün. O gün astrolojik yılbaşı sayılıyor ve Mısır mitolojisinde de bir senelik kaderin yazıldığı gün kabul ediliyor. Yani aklımızdan geçene dikkat etsek iyi olur bir gün (: Öte yandan Sirius/Güneş kavuşumu her zaman hayra yorulmuyor. Bazen aynı zamanda bunaltının, sıcakların, ya da süreçlerdeki yoğunluğun arttığı gün olarak da geçiyor o yüzden o günler farkındalıkla geçirilmesi, negatifliğin dibine batmaktan ve dramatikleşmektense deneyimimizi abartmadan iyiye de tutunulması gereken zamanlar.

Devamında Ay Uranüs'le kavuşuyor (7-8) ve yine malum kareyi gidip kaşıyor (: Sonuç olarak hafta sonuna yani Yengeç Yeniayı'na giderken (ki buna ayrı bir yazı yazacağım) artık korunma, beslenme, düşünmeden biraz huzur sahibi olma, doyma, hesabı kitabı, kibri veya haklılığı bir kenara koyup, sarılma ve bir olma duygularımızı tetikliyor ve buna göre bazı ortaklıklar, ilişkiler, işler, haller, rutinler start alıyor.

Ondan sonra artik enerjiler yavaş yavaş sakinleşmeye başlayacak, biz de dirençten teslimeyete geçeceğiz ve yine hayatın büyük soru ve meselelerini bir kenara bırakıp dinlenebileceğiz, sanıyorum. Umarım haklıyımdır...

Yeniay'da görüşmek üzere, sevgiler.

Caput Draconis - mistikalem.com

Prof. Yaşam Koçu, NLP ve Öğrenci Koçluğu
Usui-Kundalini Reiki II
Seans/iletişim: w.erleichda@gmail.com

www.youtube.com/user/thejenrachelblack