2021 yılının son beş gününün astrolojik yorumu

28 Aralık 2021 Salı
2021 yılının son beş gününün astrolojik yorumu
2021 yılının son beş gününün astrolojik yorumu

27-31 Aralık 2021 = Çak Bir Beşlik

2021 yılının son beş gününü; adaletin ışığında düzeni sağlama ve sorumluluklarımızın bilincinde Oğlak burcunun “zirvede olma” motivasyonun azimli ritmi ile kapatırken, hayata bakış açımızda diktatöryal bir eğilim söz konusu olabilir.

Hissetme fonksiyonumuz Ay, Pazartesi sabahı erken saatlerde (05:25) Terazi burcunun ılımlı doğasında son dördün fazını tezahür ettirirken haftanın ilk iki günü boyunca (Pazartesi-Salı), diplomasinin ön planda olacağına ve zihnimizdeki kararsızlık ritmine vurgu getirmekte, bir diğerini veyahut kendimizi bir konu çerçevesinde ikna arayışında olabiliriz. Bununla beraber yavaş yavaş yılı sonlandırdığımız gibi içsel dünyamızda da işlevsel olmayan dinamiklerden arınma, yeniye yer açmak için geçmişin dinamiklerini toparlama, tamamlama sürecimiz vurgulanırken, eylemlerimizde “biz bilinci”nin temelinde denge arayışındayız.

Şimdi 28 Eylül 2019 tarihinde tezahür eden Terazi burcundaki Yeniay ın dinamiklerinde son bir viraj almaktayız bu döngüde başlattığımız her şeyi toparlama vakti! Geleceğe barış atmosferinde objektif bir ritimde ilerleme motivasyonu ön plana çıkmakta.

Pazartesi günü; Ay Terazi burcunda yol alırken her türlü ilişki dinamiğimizde içsel adaletimizin ışığında “stratejik” bir ritimde ilerlemek ön plana çıkmakta.

2021 yılının muhasebesini daha yaratıcı bir bakış açısı ile değerlendirmemiz olası. Birbirine zıt ve kaşıt olan her şeyin özünde, tohumunda bir olduğunu hatırda tutmak faydalı olabilir. Ay, ilişkilerin aynası Terazi burcunun sanatsal doğasında yol alırken, ilişki dinamiklerimizden, kendi davranış motivasyonumuzun ana kaynağı hakkında pek çok bilgi açığa çıkarabiliriz. Özellikle Pazartesi-Salı günleri temas halinde olduğumuz her şeyi bize bizi yansıtan bir ayna gibi görmek faydalı olabilir.

Salı günü (28 Aralık) ise kendi merkezimizde olmamız , içsel gücümüze odaklanmamız daha akıllıca olabilir. Bugün dünyevi olaylardan biraz geri çekilmek, bazı dinamikleri zorlamamak faydalı olacaktır. Tek başınalık zaman kalitemizi arttırmak üzere meditatif uygulamalara yönelmek günün enerjisini uyumlu bir ritimde desteklememize yardımcı olabilir. Dokunduğu her şeyi büyüten-genişleten Jüpiter gezegeni Çarşamba günü erken saatlerde hiçlikten beslenen Balık burcunun değişken doğasında ilerlemeye başlayacağı için bugünü sakin ve kendi içsel ritmimize odaklı değerlendirmek önem kazanıyor.

Çarşamba günü boyunca bilinçdışımızın ritmini ışıyan Ay, Akrep burcunun derin ve karanlık sularında tutku ile yüzerken, hayat döngümüzdeki amaçlarımız, hedeflerimiz doğrultusundaki odağımız keskinleşiyor eş zamanlı olarak duygusal boyutta derinleşme motivasyonumuz artıyor. Bununla beraber deneyimlediğimiz krizleri (hem ikili ilişkilerdeki iletişim hem de finansla boyutta) fırsata dönüştürmek açısından değerlendirebileceğimiz bir dinamizm söz konusu.
Gün genelinde sakin olmak ve kendi hedeflerimize konsantrasyonumuzu derinleştirmek faydalı olacaktır. Ve bugünden itibaren merhametin ışığını ışıyan Jüpiter gezegeni Balık burcunun değişken doğasındaki yolculuğuna başlar iken “şefkat” ve “teslimiyet” temaları ön plana çıkıyor.

Perşembe günü Ayın Akrep burcunun tutkulu doğasındaki yolculuğu devam eder iken; “dediğim dedik, çaldığım düdük” motivasyonunda olabiliriz! Manipülatif etkilere şüphe ile temas etmek akıllıca olabilir. Ay ışığını iyice azalttığı için kararlı bir ritimde gerekli sonlandırmalar, içsel temizlik için konsantre olmak, zihnimizin derinliklerine derin sondajlar gerçekleştirerek duygusal boyutta güçlü bir arınma sağlayabiliriz. (Ay; 20:11- 02:09 arası boşlukta ileliyor)

Ve yılın son gününde Ay; “bir dünya vatandaşı olma” bilincini ışıyan Yay burcunun ilhamlı doğasında yenileyici bir ritimde yol alıyor. Ancak Ay “balsamik faz”da! Ay, Güneş ile birleşme yönünde ilerlerken bütünleşme-bırakma-kabullenme motivasyonumuz ön planda. Önümüzdeki 2 Ocak tarihinde Oğlak burcunda tezahür edecek Yeniay döngüsüne ilişkin niyetlerimizi zihnimizde vizyonlamak adına güzel bir süreç. Hümanist ve idealist bir bakış açısı ile 2022 yılına geçiş gerçekleştiriyoruz…