Ferda Ercan Uyulan Ferda Ercan UyulanOkültizm ve Enerji

Sihirli Tozlar ve kullanım amaçları

25 Temmuz 2021 Pazar
Sihirli Tozlar ve kullanım amaçları
Sihirli Tozlar ve kullanım amaçları

SİHİRLİ TOZLAR

Özel formüller ile hazırlanmış tozlar, doğaüstü güce odaklanmayı ve konsantrasyonu güçlendirmeyi sağlayan yardımcı unsurlardır. Ortaçağ’da kullanılan poşet tozlar, sihir amacı ile taşınırdı. Genellikle üfleme-serpme yöntemi ile dağıtılan tozların, Paganlarda, Afrika büyü geleneklerinde, Asya, Amerika şamanlarında ve Voodoo’da özel ritüel araçları olduğu görülmektedir.

Tozlar, doğal mineraller, değerli taşlar ve bitkisel karışımlardan elde edilir. Kükürt, Şeker, Tuz, Karabiber, Güherçile, Kırmızı Biber, Dardağan dışında, arındırıcı tozlar, talk tozu, kokulu poşet tozlar ve tütsüler bu sınıfta yer alır.

Büyülü daireler oluşturmak, sunağa desen çizmek, majinin görsel niyetini işaretlemek için kullanılan tozlar, aromalarına göre, iyi ya da şer ruhları cezbetmeye yarayabilir. Simyacıların Abramelin tozu ve yağı bunlardan en ünlüsü.

Manevi temizlikte; ağaç sakızı tozları, negatif alanlar için; kükürt tozları, düşmanlar için; kömür tozları, uzaklara göndermek istenilenler için, cesaret dileyenler veya cazibe arayanlar için de ayrı tozlar önerilmiştir.

Dolunay  tozları, huzur tozları, cadıların uçma algısı tozları, peri tozları, 7 kutsal gezegenin güç, yetki ve özelliklerini çağıran tozlar, hep farklı formüle edilmiştir. Eski Geomansi uzmanları, özel göksel konumlarda kurban edilen hayvan etlerini kurutarak toz yapar ve büyüde kullanırlardı.

Astrolojik tabanlı büyü çalışmalarında toz kullanımı

Astrolojik tabanlı büyü çalışmalarında, zodyak’ın işaret ve sembollerini tozlarla çizerek, zayıf astrolojik özellikleri güçlendirmek veya güçlü olanı yükseltmek hedeflenebilir.

Toz içecekler, şamanların çay halindeki kehanet tozlarından, mantar tozlarına dek, her tür bitkinin kullanımına dairdir.

Voodoo büyülerinde, sıklıkla, akrep, kertenkele, çıngıraklı yılan tozları kapı altlarına atılır ve büyülenmek istenenin üzerinden geçmesi sağlanır. Sarı kuş tüyleri toz haline getirilir, hapistekilere kurtulma olanağı sunar. Voodoo örneklerinden biri, ‘Ayak İzi Tozu’dur. Düşmanı alaşağı eden bileşik; Mezarlık tozu, kükürt tozu, tuz, kırmızı biber, hayvan kabukları ve demir tozu dahil, çeşitli tozların karışımıdır. Tabi yılanın üzerinden sıyırdığı gömleğin tozu ve bir çok bitki tozu dahil, etkilenmek istenilenin toprağa bastığı Ayak İzi tozu da içine eklenerek kullanılmaktaydı. Bu eski Afro-Amerikan uğursuzluk tozu, kurbanın ayaklarının şişmeye, doktorları çaresiz bırakmaya aday olduğu haller doğururdu. 1930’larda New Orleans’ta bu poşet toz yaygındı. Aslında fiziksel bir zehirdi, mağdur için toksik ve ölümcüldü. Ayak izi tozu büyüsü, 1939’da yapılan, “Bilmiyorum” adlı Blues parçasında; ‘’Yatağın etrafına tozu serpin, sabah uyanan, kendini ölü bulacak’’ sözleri ile anlatılmaktaydı. Kurbanın çorabına, ayakkabısına serpilirdi, zehirlenme belirtileri diyabetik ödem ve nöropati ile birebirdi.

Bacaklardaki ağrı ve şişme, acılı bir ölüme yol açardı. Birçok Voodoo olayında, toksik maddelerin etkisi öne çıkmaktadır.

ÇEŞİTLİ BİTKİ TOZLARI VE ETKİLERİ:

Akasya yaprağı, kişisel gücü geliştirmek için kurutulur ve tozu yakılırdı.

Evde Tuz, Fesleğen ve Anason tohumu yakmak; nazarı kovmaktı.

Karayılan otu kökü; cesaretsiz kişilere serpilirdi.

Zambak kurutulur ve cüzdana koyularak para çekmeye yarardı.

Borage - Sığırdili ailede huzur, ilişkilerde barış için kullanılırdı. Kimyon tohumu tozu, çocukları güvende tutardı.

Kereviz tohumu, psişik güçleri artırmak, kehanet rüyaları görmek içindi.

Tarçın tozu, şans, para, sevgi çekerdi. Kişniş çekirdeği tozu, aşkta sadakat isteyenlere göreydi.

Okaliptus tozu, kötü biriyle görüşünce enerjiyi temizlemesi için üste başa serpilirdi.

Rezene çekirdeği, kadını korur, yakasına serpilirdi.

Çemen tohumu, refah, para çekerdi. Kantaron kökü, kişinin ve sevdiğinin adı yazan kağıda sarılarak, çantada taşınırsa sevgiyi korurdu.

Keten tohumu ise çocukları korurdu.

Manolya yaprağı tozu evlilikte mutluluk, sadakat için yatağın altına bırakılırdı.

Şeftali yaprağı tozu, zihin açıcıydı, yastık altında durabilirdi.

Çam iğneleri tozunun ise, kötü ruhları kovduğu düşünülürdü.

Ferda Ercan Uyulan - mistikalem.com

www.facebook.com/okultizmveenerji

www.facebook.com/karanliginmesaji