Ferda Ercan Uyulan Ferda Ercan UyulanOkültizm ve Enerji

Nadir Gezegen Hizalanmaları: 20 Nisan - 24 Haziran 2022

19 Nisan 2022 Salı
Nadir Gezegen Hizalanmaları: 20 Nisan - 24 Haziran 2022
Nadir Gezegen Hizalanmaları: 20 Nisan - 24 Haziran 2022

Nisan ayından başlayarak, Güneş sistemimizdeki gezegenler göz kamaştıran bir geçit yapacak. Hepsinin neredeyse bir çizgide hizalanması nadir gözlemlendiği için, takip etmek isteyenler; Temmuz başına kadar, sabahın erken saatlerinde Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter ve Satürn'ü rahatça gözlemleyebilirler. 24 Haziran'daki büyük hizalanma öncesinde, 20 Nisan'dan itibaren, şafak gökyüzünde Satürn, Mars, Venüs ve Jüpiter'in mükemmel sıralanması ile toplantı başlıyor. Bir sonraki olgu için tahmin edilen tarih 2040. 

Satürn, Mars ve Venüs; aslında Mart ayından beri göklerdeki hizalanmayı başlatmışlardı. Jüpiter'in yaklaşması ise, Nisan ayında. Onu Venüs'ten sonra, en parlak 2. gezegen olarak kolayca seçebileceğiz. 

Kuzey Yarımküre'den bakıldığında, Nisan ayı ortalarında sabah gökyüzünde 4 parlak gezegenin yerleşimini izleyebiliriz. Güney Yarımküre'de şu an Sonbahar olduğu için, ekliptik veya Güneş'in gökyüzündeki yolu, sabah ufkuna dik bir açı yapacak ve gezegenleri gün doğumunun yukarısına yerleştirecektir. 

16 Nisan gün batımında, doğudan doğacak olan ''Pembe Dolunay'' gerçekleşecek. 21 ve 22 Nisan geceleri yıllık ''Lyrid Meteor Yağmurları'' gözlemlenebilir. 30 Nisan'da ise, ''Parçalı Güneş Tutulması'' göklerde.

23 Nisan civarında Ay'da hizalanma için sıraya girecek. Ay'ı içeren 23 Nisan hizalamasının ardından, 15-16 Mayıs gecesi ''Tam Ay Tutulması'' gerçekleşiyor. 10 Mayıs-3 Haziran 2022 ​​arasında, Merkür geri hareketine başlayacak.

24 Haziran tarihi, göklerde daha büyük bir gösteriye yer verecek. Güneş Sisteminin diğer tüm gezegenleri -Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürn, Neptün ve Uranüs - dünyasal görüşlü büyük hizalanmada bir araya gelecekler. O sabah, gözlemciler, Güneş Sistemi'nin tüm gezegenlerinin gökyüzünde hizalandığını görecekler. Gezegenlerin yalnızca beşi - Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter ve Satürn - çıplak gözle görülebilecek; Neptün ve Uranüs'ü gözlemlemek için dürbün gerekiyor.

Haziran ortası, tüm gezegenleri izlemek için en iyi zaman. Merkür ve Venüs'ü yakalamak istersek, doğu ufku açık ve  bulutsuz olmalı. Mars, Jüpiter ve Satürn, güneydoğu gökyüzünde yüksekte olacak. Uranüs çıplak gözle görülemese de, Venüs ile Mars arasında olduğunu bilebiliriz  ve yine Neptün, Jüpiter ile Satürn arasındadır.

Gök cisimleri bu biçimde şekillendiğinde, yalnızca Dünya göklerinde hizalanma olayı gündeme gelir. Oysa  uzayda farklı bir yerden, farklı bir konumda gözlemleniyor olacaklar.

Gözle görülebilen büyük gezegensel hizalanmalar enderdir,  gerçekten etkileyicidir ve sabah gökyüzünde mükemmel manzaralar sunabilir. Bir hizalanma, bu gezegenlerin birbirine aşırı derecede yaklaşacağı anlamına gelmez, uzayın enginliğinde yine de milyarlarca kilometre uzakta olacaklardır.

Hizalanma, Dünya'nın Güneş etrafındaki yörüngesinde bu gezegenlere göre bizim yönelimimizin aylık döngülerdeki bir sonucudur.

Umulur ki,  kimi hizalanmalarda gündeme gelen deprem, volkanik hareketler ve aşırı iklim olayları daha az yıkıcı olur. 

İnsan psikolojisini onarıcı, sevgi ve şefkat veren bir enerji akışının genişleyerek gerçekleşmesi dileği ile, uğurlu gelsin.

HİZALANMA ESNASINDA BURÇLARIN ARTAN GÜÇLERİ

Koç, Aslan, Yay (Ateş):  Cesaret, koruyuculuk ve alçakgönüllülük.

Boğa, Başak, Oğlak (Toprak):  Güvenilirlik, cömertlik, kendini kabul etmek.

 İkizler, Terazi, Kova (Hava): - Pozitifliğe yönelmek, adalet dağıtmak, anı yaşamak.

Yengeç, Akrep, Balık (Su): Bağışlama, öz saygı, sakinleşmek.

Zihinlerimizin ve kalplerimizin gücüyle, yavaşça kendi çevremizde yeni bir  Dünya kurmaya çalışalım,  Dünya'da görmeyi istediğimiz değişimin ve ışığın kendisi olalım.

Ferda Ercan Uyulan - mistikalem.com

www.facebook.com/okultizmveenerji

www.facebook.com/karanliginmesaji