Ferda Ercan Uyulan Ferda Ercan UyulanOkültizm ve Enerji

Enerjinizi düşüren insanları tanıyın, önlem alın

13 Temmuz 2020 Pazartesi
Enerjinizi düşüren insanları tanıyın, önlem alın
Enerjinizi düşüren insanları tanıyın, önlem alın

Enerjinizi çekmek yerine; ‘’Enerjinizi Düşürenler’’ hakkında! 

Bazı insanlarla, sadece sohbet ederken bile, kendinizi zayıf, eleştirilmiş, ezik, değersiz, ağırlaşmış, uyuşmuş veya güçsüz hissedebilir, sürekli esnemeye de başlarsanız, size bu şekilde hissettiren kişi; bir tür bilinçsiz enerji çekicidir. Bu durum, onların enerjilerinin oldukça düşük seviyede bulunmasıdan kaynaklanır. Çoğu, bilmeden karşısındaki kişilerin enerjisini emebilir. Bu durum, sıklıkla ‘’Enerji Vampirleri’ terimi ile nitelendirilir. Genellikle boş, fesat, gıpta eden, bencil, maddeci, vermekten çok almayı seven, kinci, ortalamanın altında zeki, çok ve yersiz konuşan, övüngen insanlar arasında da bu nitelendirme için seçilenleri bulunabilir.

Bilinçli olarak ve iradeye bağıl çalışmalar geliştirerek, ‘’Enerji Manipüle Edenler’’ grubunu elbette hepsinden ayrı bir kategoriye almalıyız. 

Asıl konumuz, enerji vampirleri yerine, daha sık ve yaygın yaşanan bir durum. Enerjinizi çekmek yerine; ‘’Enerjinizi Düşürenler’’ hakkında! 

Aslında hepimiz, mutlaka bir biçimde, karşımızdakinin enerjisini düşürecek edimlerde bulunup, bu tip sözler sarfetmiş olabiliriz. Önemli olan, antipati derecesinde hatayı tekrara kapılmamak, bir enerji düşürücüsü olmamaya çalışmak ve kendimizi de, benzer olayı yapan kişilerden nazikçe soyutlayabilmek veya onu uyarmaktır. Örneğin, aşırı sevgi, ilgi ve koruyuculuk dahi, bu duruma katılır. Fazla eleştiri veya öğüt vermek, yine ayni rahatsızlığı sağlar. 

Şimdi beraberce, ‘’Enerji Düşürücülerin’’ baskın olanlarını ve alınması gereken önlemleri inceleyelim. Eğer bizler de bunları farkında olmadan, hatta kendimizi mükemmel görerek yapıyor isek, vazgeçmeye çalışalım.

Baskın olanlardan ilki; güç tutkunu, herşeye hakim olmayı seven, denetleyicilerdir. Sıklıkla ırkçı ya da tutucu olabilirler. Eğer onlara uymayan yönünüz veya düşünceniz varsa, bunu kontrol etmek, değiştirmek için; duygularınızı, ihtiyaçlarınızı yanlış hissettiğinizi söyleyerek, sizi küçültmeye çalışırlar. 

Benciller, son derece anlayışsızdır, ayrıca objektif bakamazlar, her şeyde kendi fikirlerini merkeze alırlar. 

Yargılamayı çok sevenlerin öz değerleri düşüktür ve karşısındakinin aynı şekilde hissetmesini isterler.

Anti-empatlar veya bunun yanında kendilerini çok sevip beğenenler, sürekli konuşarak, daima kendilerini anlatanlar, tüm teferruatları ile tasvire bayılanlar, asla kimsenin duyguları ile ilgilenmemektedirler. Sözlerinin arasına girerek bir şey anlatmak isterseniz, sizi bir an için dinliyor görünürler, aslında, tam tersi şimdi ne anlatacaklarını planlamaktadırlar, daima akıllarına bir çağrışım gelir, sözünüzü bölerler, soru sorsalar cevabı dinleyemezler. Karşılarındakilerin önemsenmemiş ve değersiz hissedip rahatsız olmasına yol açarlar.

Dertliler ise, hep trajik yaşantılar, duygusal paylaşımlar, abartılı dramlar üreterek, insanların vicdanını kontrol etmeye, acınmaya, yardıma, teselliye ve kendilerinde var olmayan empatiye sürüklemeye uğraşırlar. Kendi dertlerini hiç bitmez sanır, hayatlarına acırlar. Minnet veya şükür ile işleri yoktur. Kendileri ile barışık değillerdir. Sizi mutsuzluğuna ortak etmeyi, mağdurluğuna üzülmenizi, ancak ne denli zayıf olduğunu anlamamanızı istemektedirler. Böylece, karşısındakiler kullanılmış ve yorgun hissedeceklerdir.

Vehim sahibi olanlar, önemsiz çeşitli korkularını büyüterek yansıtır ve ortak ararlar. Kendisinde çeşitli güçler olduğuna inananlar ise, karşısındakini inandırmaya çalışarak enerji düşürmektedirler.

Medyumlara, fallara aşırı meraklı, psişik ilgi taşıyormuş görünen, ya da birilerinin kendilerine sürekli büyü yapıp durduğuna inanan insanlar yine birer enerji düşürücüsüdür, mutsuzdurlar. Kimileri, hemen herşeyi birer işaret kabul edebilirler, şüphecidirler, sol elinizle sağ elinizin üzerine birkaç kez vursanız, bundan dahi anlam çıkarmaya çalışır, bunu bir soruya döndürerek, işin içinde gizemli bir uygulama olup olmadığını sorabilirler.

Aşırı sevgi verip, aynı derecede sevgi bekleyenler de enerji çekmektedirler. Aşk acısı durumlarında veya düşmanlık nefret halleri yaşayanlarda ise, daima acı çekenin, ya da nefret edenin, karşı tarafı sürekli düşünmesi, yaşam enerjisini bu süreçlerde ona bağışlaması ve diğerini oldukça güçlendirmesi ile sonuçlanır.

Egosu şişkin; tartışmayı seven, iddiacı, kavgaya hazır, asabi, agresif ya da pasif agresif eğilimlerle küsen, darılan, saldıran, suçlayan, aşağılık kompleksi, suçluluk kompleksi taşıyan, güvensiz, onaylanma gereksinimi bulunan kişiler ise; daima karşısındakini aşağıya çekebildiği gibi, savunma yapma durumunda bırakıp, enerjisini de alt üst etmektedirler.

İçsel huzurunuzu bozan, yanında rahat hissedemediğiniz, tedirgin olduğunuz, kendinize güveninizi zedelemeye çalışan, antipatik, ruh halinizi ve iyimser düşüncelerinizi kaybettiren, sizden pozitif enerjiyi, hatta soluk aldığınız havanın oksijenini emiyor gibi duran, negatif stresli, sıklıkla sadık dost imajı vermeyi seven kişilerin dışında; negatif ley hatları, uğursuz mekanlar, bize iç sıkıntısı veren yerler, bazı hayvanlar, kimi tür müzikler de enerjiyi düşürmektedir. 

Önlem Almanın Yolları:

Aile üyelerinden ya da iş ortamındaki kişilerden, problemli olanları, daima enerji çekmeye meyilli olabilir. Bu durumda, korunma ve enerjinizin tekrar şarjı için alınacak önlemlere katılabilirsiniz.

Empatlar her zaman ilk sırada mağdur olurlar, ruhsal ve fiziksel sağlıkları için duygu bulaşması halini denetlemeleri şarttır. Diğer insanlarla iletişime geçtiğimizde, beyinde salgılanan oksitosin, eğer anlaşma ya da uyum tesis edilemez ise, karşımızdakinin dostça davranmadığını anladığında; yerini kortizol- stres hormonuna bırakmaktadır. Bu da güvende hissetmemeye bağlı bir kimyasal gerilim aracıdır.

İnsanların çeşitli nedenlerle kazanmış ve yaymakta olduğu huyları, yıpratıcı etkileri düzeltemezsiniz, ancak, sınırınızı; iletişimi ve konuşmaları derinleştirmeden, sözünüzü mutlaka dinletmeye çalışmadan, tepki vermeden, zıttına gitmeden, savunmaya geçmeden, planlarınızı anlatmaya gerek duymadan, onları beslemeden de çizebilir ve farkındalıkla koruyabilirsiniz.

Bunun yanında aura güçlendiren uygulamaları, negatifi geriye yansıtan taşlar, metal ve kristalleri (gümüş, demir, ametist, yeşim, kaya tuzu) kullanmak mümkün. Saf altın rengi veya beyaz ışıklı elips bir küre içinde korunmada olduğunuzu, nefesinizi kontrol ettiğinizi, değerli enerjinizin şarj olduğunu düşünerek, huzur ve dinginliği çağırmayı, yanında kendinizi iyi hissetmediğiniz kişilerden korunduğunuzu imajine edebilirsiniz. 

İnsan kişilere bağımlı olmamalı, hobilerini, sporu, doğada vakit geçirmeyi, olumlu düşünüp konuşmayı ihmal etmemelidir. Eğer çok fazla enerji bozucu olduğuna inandığınız kişi ile görüşmek durumunda kalırsanız, yanınıza bir iki kişi daha almanız onun size odaklanmasını bozacaktır. Her gün seçtiğiniz koruyucu dualardan birkaç tane okumayı alışkanlık halline getirmek olumludur. Çevresinde hale, altın aura, ya da beyaz ışık kalkanı hayal eden kişilerin korunması daima kolaylaşacak ve etkili olacaktır.,

Sevgiyle, farkındalıkla esen kalın.

Ferda Ercan Uyulan - Mistikalem.com
www.facebook.com/okultizmveenerji

fferdauyulan@gmail.com