Ferda Ercan Uyulan Ferda Ercan UyulanOkültizm ve Enerji

Burçlarda madalyonun ters yüzü

10 Eylül 2020 Perşembe
Burçlarda madalyonun ters yüzü
Burçlarda madalyonun ters yüzü

Sıklıkla reddettiğimiz, kendimizi eleştirmekten kaçındığımız olumsuz huy, davranış veya gizli korkularımız, bizi biz yapan kişiliğimizin bir yönü ve hayatımızdaki rolünü oynamaya devam ediyor. Bunları objektif olarak anlayınca, daha güvenli ilerlemek mümkün.

Kendimizde fark ettiğimiz şeylerden bazıları; başarısızlık korkusu, ataklık, inat, sabırsızlık, kindarlık, çekimserlik, takıntılar, ya da bağımlılıklardır.

Diğer yandan, yakınlarımız ve sevdiklerimiz nazımızı çekerler ama, birinin olumsuz sayılan doğal bazı astrolojik özellikleri hakkında bilgi sahibi olduğumuzda, birbirimize bakışımız iyileşecek ve anlayışımız farklılaşacaktır.

Koç Burcu (21 Mart - 19 Nisan)

Bu ilk burcun elementi Ateştir, Koç astrolojik bir genç olarak nitelendirilir. Sık öfkelendiklerinden olgunlaşmamış görünüm verebilirler. Sabırsız Koçların çoğunda, dürtüsel olma eğilimi hakimdir. Düşünmeden söylenilen sözler ve ataklık önlerinde engeldir. İyi şeyler yapmak isterler ama, hızlı kararlar almamalıdırlar. Baskın olma meseleleri, başkalarına da baskı yapmalarına yol açar. İşler yolunda gitmediğinde, sınırlandırmaları sevmediklerinden, bunu kolay kabullenemezler. Kontrol edilmeleri güçtür, çünkü lider doğmuşlardır ve birşeyleri olgunlaşması için beklemeyi sevmezler. Bazen; egoist, kendini öne çıkaran, alaycı, hiddetli, ani çıkışlar yapan, isyancı yönleri göze batar. Öngörüde bulunmayı bilmeyen çoğu Koç, önceden plan yapmaz, beklenmeyen  olasılıkları hesaba katmayabilir. Fikir kendilerine ait değilse pek katılmazlar. Sinirlendiklerinde, büyük resmi görmeden, söz ve eylemlerinin sonuçlarını düşünmeden konuşmaları muhtemeldir. Savaşçı Mars; enerjik kişiliğini ortaya çıkarır. Mühim konuları çözmeden önce, sessiz, sakin ruh halini kurması, aceleye yer vermemesi önemlidir.

Boğa Burcu (20 Nisan - 20 Mayıs) 

Elementi Toprak olan Boğa’nın olumsuz özellikleri, sahiplenici, inatçı ve aşırı derecede hoşgörülü ya da tembel olabilmeleri. Muazzam biçimde donuk kalabilirler. Bazen de mantıksızca alışkanlıklarına bağlılıkta ısrarcı olurlar, bu, onların en zayıf noktalarından biridir. Konfor ve maddi olanakları sevmekle birlikte, idealist sayılırlar. Boş alışveriş ve şımartan anları sevdikleri için, hem müsrif, hem cömerttirler. Kedere düşse de çabuk toplanan Boğalar, dış görünüşe çok önem verirler. Yaşamlarındaki değişiklikleri asla kolay kaldırmayarak,  gergin ve endişeli duruma geçerler. Çekingenlikleri yabancıların yanında artar. Boğaların, sahipolduğu salt mantık ve öngörülerinin dışında; esnekliğe ve hayal gücüne ihtiyaçları vardır. Alınganlık ve şüpheciliklerini azaltmaları gereklidir.

İkizler Burcu (21 Mayıs - 20 Haziran) 

İkiz tarafından ve Hava elementi ile sembolize edildiği  üzere, bir gün içe dönük,ertesi gün son derece sosyal, ayrıca kendilerinin farkına vardıkları bir takım tutarsızlıklarla düal karakteristik özellikler taşır, farklı kişilik özelliği gösterebilirler. Sıcakkanlı, bazen soğuk davranışları, günlük ruh halinde ortaya çıkar. Sır tutmayı öğrenmeleri kolay olmaz, konuşmayı ön plana alırlar. Çelişkili, huzursuz kişilik sergileyebilirler, bu durum onlarda, bir kişiye yönelik sevgi ve nefreti ayni anda hissettirebilir. Böylece gerçek duygularını tartmaları zorlaşacaktır. Bir konuda, projede sebat etmeleri, ilgiyi sürdürmeleri, zorluk yaşadıkları bir durum olabilir. Meraklıdırlar, sormaktan kaçınmazlar. Bağlanmayı sevmezler, yüzeysel ilişkiler yaşayabilirler. Kararsızlık, kıskançlığa eğilim, güvensizlik,  şüphecilik gibi zihinsel dalgalanmalarını kontrol etmelidirler. Kızgın iseler, acı, alaycı, ezici sözleri sarf edebilirler.. Kelime onlar için ne kadar büyükse o kadar iyidir. Sonunda tolere edemeyecekleri duruma dönüşürse, kaybetmemek için, bu özelliklerine dikkat etmeleri yerinde olacaktır. 

Yengeç Burcu (21 Haziran - 22 Temmuz)

Su grubundaki en hassas burçlardan biri için, duyguların taşıdığı fırtınalar önemli belirtidir. Ufacık şeyden rahatsızlık duyup, kırık dökük hissedebilirler, alınganlık, kolay incinme, reddedilme korkusu, ilgisizlik gibi durumlardan etkilenirler. Evlerinde huzur bulmak isterler. Duygusal istikrar ve güvenlik yoksa çok rahatsız olup, hastalanabilirler. Büyük değişiklikleri, vehimleri nedeniyle taşımaları zordur. Son derece karamsar olabilirler.  Ruh helleri her türden etkiye bağlanabilir ki, bunlar öngörülemezdir, bu nedenle, etrafındakileri yorarlar. Sürekli değişken duygular, duygusallık, dağınıklık, kuşkuculuk, kendine acıma huyları ile, Yengeçler, bazen sıcak ve yakın, bazen uzak ve soğuk olup şaşırtırlar. Öz güvenleri yiterse, sözle saldırgan olabilirler. Depresyona girmemeleri için mutlu bir ev, dengeli iş ve özel yaşam gerekir. Eleştiriye gelemezler, hayali korkular yaşarken, güvenemezler, şikayetçi oldukları çok şey bulabilirler. Gerçek niyetlerini, sevgilerini saklayabilir, duygularını paylaşmakta zorlanırlar. Hassas doğaları, birşeyler hakkında endişe beslemelerini körüklemekte, dinlenmeye ihtiyaç duymaktadırlar. Objektif olmaları, olumlama yapmayı öğrenmeleri potansiyellerini yükseltecektir.

Aslan Burcu (23 Temmuz - 22 Ağustos)

Elementi Ateş olan Aslanlar, sempatik, sevgisini gösterebilen doğaları ile, sahiplenici oldukları için, sevdiklerinin ilgisini yakın görmek isterler, Sevilme ve değerli olma isteği yanında, konfor ve iyi şeyleri elde tutma dileği öne çıkar. Lider olarak, fikirleri, işleri konusunda gurur sahibidirler, ayrıca, gururları yüzünden kolay affetmezler. Ön planda olmak, ilgi merkezinde kalmak, tavsiyeler vermek isterler. Kişilerin her zaman kendileri ile  benzer fikirler taşımadığını anlamaları kolay değildir. Eleştiriden hoşlanmaları imkansızdır. İmajlarına verdikleri önemi, başarıya odaklanma, yenilgiyi kabul etmeme ve azimleri ile öne çıkaran Aslanlar, agresif tavırlı ve baskındır, emir altına giremezler. Otoriterliklerini, diktatörlük dürtülerini ve sabit fikirlerini azaltmaları yararlı olacaktır.

Başak Burcu (23 Ağustos-22 Eylül)

İşte toprak grubu bir Başak, o sizi herhangi bir şeyle yargılayabilir. Tenkitçidir. Yüksek standartları vardır, kolay beğenmez. Kuralcı, titiz ve kontrolü seven Başaklar, bir gülümseme edası içinde eleştiriyi arttırabilir, iddiacı tavırlar alabilir. Mükemmeliyetçidir ve kendi gözlerinde daima kusursuz kalacaklardır. Olaylara olumsuz yaklaşma,  aşağıda kalmama huyu baskındır. Önce etrafındakileri uzaklaştırıp, tekrar yakınlaşıp, tekrar itmeleri, sıklıkla mutsuz hissetmeleri, yakın arkadaşları ile tartışmaktan çekinmemeleri, ilgilerini azaltarak acı vermekten hoşlanmaları gibi özelliklerinin yanında; dogmatik ya da güçlü beğeniler edinirler. Geleneklere bağlıdırlar. Bilinmeyenden korkabilir, günlerin getirdiği için endişeli tutumlar gösterirler. Bu nedenle,  denemiş oldukları yolu seçerler, çok maceracı görünseler de, yaptıkları değil, yapmayı istedikleri şeyleri empoze edebilirler. İlaçlardan hoşlanmaz, endişelerine dahil ederler, ancak vitamin harikadır. Hastalık belirtilerinden korkarak, anlatılan çarpıntı gibi deneyimi veya okudukları tıbbi makaleyi gerçekten yaşıyormuşçasına etkilenebilirler. İnançlarını sürekli olumlu yönde geliştirmeleri mutlulukları için şarttır.

Terazi Burcu (23 Eylül-22 Ekim)

Hava elementine dahil Terazi, mümkün her seçeneği uzun süre tartacak, sonra karar verecektir. Tartmalarının nedeni kararsızlık, onun zayıf yönüdür. Alışverişlerinde etiketleri kıyaslayıp, dikkatle içerikleri inceleyebilir. Bir karar almışsa, dengeli ve mümkünün iyisi olacaktır. Koruyucudur, herkesi memnun etmeye çalışacak,  kendisinden çok yakınlarına eğilecektir. Çünkü dengeyi bozmaktan korkmaktadır, değerlerinden dahi vazgeçebilir. Tereddütlü yapısı gereği, en kötü şey, baskı altında hissetmektir. Aceleyi sevmezler, en iyi çözümü bulmazlarsa, duygusal olarak harap hissederler. İnsanların zayıf yönlerini kolaylıkla görerek, manipüle edebilirler. Terazinin iki kefesi,  iki yönlü karakteri gösterir. Hem iyimserlik hem de karamsarlık öne çıkar. Neşeli ve mutlu iken, depresif olurlar. Çelişkilerle dolu kalabilir, bağımlılık konusunda panik yaparlar, vaatlerde bulunmazlar. Görüşlerine katılmazsanız üzülecektir, alıngandır, çabuk fikir değiştirir, tesir altında kalmamaya çalışmalıdır.

Akrep Burcu (23 Ekim-21 Kasım)

Su elementli Akrep, çoğunlukla affedici değildir. Karanlık yanı zihninde yankılanır ve ona yanlış yapanı pişman edebilir. İntikam alacaktır, birisi ancak onun yoluna girerse yakınlaşır. Uzun süreli kin tutabilir, ihanetten nefret eder. Olumsuz kişilik yanı, herhangi bir şeye hızla takıntılı olabilmeleridir. Tutkuyu fanatizm haline getirebilir. Manipülatif ve aktif yanı ile, karşısındakinin zihin sağlığı ile oynayabilir. İlişkilerinde kıskanç olan Akrepler, baskındır. İlişkilerini yıkıcı yapan özellikleri hayatlarını zorlaştırır. Güvenini kazanmak kolay değildir, şüphecidir, en yakın arkadaşları ile yanlış anlamalar yaşayabilir, öfke ve aşırı tepki gösterebilirler. Düşünce ve duygularını paylaşmazlar. Kolayca karanlığa, umutsuzluğa düşerler. Konuşmaları seven entellektüel akrepler, tartışmaya eğilimlidir. Sert ve rekabetçidirler, bu şekilde görünmeden saklanabilirler. Daima araştırır, her ayrıntıyı bilirler. Hassaslık ve derin duygusallıklarını kamufle ederek, serinkanlı görünürler. Gizlenmek, kendi kendilerini koruyan bir araçtır. Alaycı, alıngan, inatçı, suskun ve benliği yüksek olma konusunda sabit kalırlarsa, yalnızlığı seçmişlerdir.

Yay Burcu (22 Kasım-21 Aralık) 

Ateş grubu bir Yay, açık ve dürüst biçimde daima fikirlerini söyler, dikbaşlıdır, sert ve acımasız olabilir. Kendinden emin, bazen kibir derecesinde öz güvenlidir. Her zaman haklı olduğuna inanma eğilimleri ile, hata yapsa da eleştirilmeyi sevmeyerek, eleştirene kabalaşacaklardır. Enerji dolu Yaylar sürekli yenilikler peşindedir, değişikliklerden hoşlandıklarından, uzun süre ayni yerde kalmaları zordur. Kolayca sıkılıp, yeni bir rota izlemeye başlayabilirler, sıkıntı onların düşmanıdır, huzursuz ve huysuz yapar. Birçok şeyle ayni anda ilgilendikleri için tutarsız olabilirler, ani ilginin sonunda; sabırsızlıkla huzursuzluk gelir. Hızlı sonuçlar beklemektedirler, uzun süren planlamaları sevmez, sonraki projeye geçerler. Yaylar, özgürlüğü istediğinden, ilişki sorunlarını çözmekte gereken sürece yatırım yapmayabilir. Kaprisli ve çabuk bıkan burcun, sabırsızlığı yenmesi gerekecektir.

Oğlak Burcu (22 Aralık-19 Ocak)

Toprak elementine sahip Oğlaklar, işleri doğru olduğunu düşündükleri şekilde yapmayı severler ve yollarını başkalarına dayatma eğilimindedirler. Hırslı ve kararlı olunca, hedefler ulaşmak içindir, bunu inatçılığa çevirebilirler.  Kendi kurallarını koyacak ve talimat almayı sevmeyeceklerdir. Genellikle ciddidirler ve kendileri için anlamlı bir şey hakkında şaka yapmanızı kaldırmayacaklardır. Utangaç ve yalnız sayıldıkları genç yaşlarında  korunma ve kapanma eğilimi, Otuzlu yaşlarında değişir. Nadiren kendi sorunlarını paylaşırlar. Yalnızlık meraklısı olsalar da, sosyal tırmanışla meşgul iken, hedeflerine ulaşmakta kullandıkları insanlar bulacaklardır. Oğlaklar olumsuzluk üzerine gelişir, Karamsar sayılırlar, riski sevmezler. İşkoliklikten yorulabilir, sorumluluk almaktan kaçınmazlar. Dikbaşlılığı yenmeleri, sonraları menfaatlerine olacaktır.

Kova Burcu (20 Ocak-18 Şubat)

Hava elementi ve kendi alemlerinde yaşayan, ya da, kendi kafalarında bağımsız hayal güçleri ile yaşayan, sıklıkla gerçekçi olamayan Kovalar; bağımsız, uzak ve yaklaşılması güç  kalabilir. Oldukça soğuk olabilirler, ancak idealler ve hayallerle dopdolu bir iç ivme, risk alma arzularını ve yeni deneyimleri için enerjiyi körükler. Sırlarını gizler, ketum olabilirler. Uzak ve ilgisiz görünebilirler, sevdiklerini hayal kırıklığına uğratan duvarlar koymaya eğilimlidirler. Asi ve dürtüsel Kovaların, isyankar ve devrimci yönü, diğerlerinin de düşünce ve davranış biçimlerini değiştirmelerini talep etmeye uzanır. Bir Kova inatçıdır, içsel olarak bağımsızlık ve bir tür yalnızlık yaşayabilir. Kesin ve belirli bir davranış modelleri yoktur, tahmin edilemezler, hızlı değişirler, Monotonluğu sevmezler. Sıra dışı arkadaşlar bulup, eksantrik inanç ve tutumlara eğilimli olabilirler. Muhalif, sabit fikirli, tartışmacı, kendini beğenen Kova, dikkat çekmek isteyecektir, olmayacak hayallere kapılmamaya çalışmalıdır..

Balık Burcu  (19 Şubat-20 Mart) 

Su grubundan bir Balığın, çekingenliği, çatışmaları sevmemesi, onları kötü muameleye maruz bırakabilir. Hayali dünyalarında yaşarken; işler ters gittiğinde, gerçeklikten kaçınmayı seçerler. Bağımlılıklar geliştirmeye yatkındırlar, gerçekle yüzleşmek istemezler. Hoşgörülü, merhametli ve affedicidirler, ancak, kolay dağıldıkları için, kişisel sınırlarını koymaları önemlidir. Saf doğalarının yanında, kolayca etkilenebilirler. Mücadeleci değillerdir. İhmalkarlığa giden bir sabitlik ve karamsarlık geliştirebilirler. Duyarlı olan Balıklar kolay incinirler. Herşey onları derinden etkileyecektir. Genellikle kararsızdırlar, arayış esnasında karar veremezlerse hayal kırıklığına uğrarlar. Sahip oldukları yeteneklere rağmen, önlerindeki büyük engel; düşük benlik saygısıdır. Hassas balıkların; kendilerinden şüpheyi, kendilerine üzülmeyi bırakmaları ve kendileri için ayağa kalkmayı öğrenmeleri gerekecektir.

Ferda Ercan Uyulan  - Mistikalem.com

www.facebook.com/okultizmveenerji

www.facebook.com/karanliginmesaji