Bugünü Ay, Venüs ve Mars etkiliyor

09 Kasım 2020 Pazartesi
Bugünü Ay, Venüs ve Mars etkiliyor
Bugünü Ay, Venüs ve Mars etkiliyor

”Kendini sevmek, bir ömür boyu sürecek romantizmin başlangıcıdır.” 
Oscar Wilde

Gezegenler arasındaki ışık alışverişinden sorumlu, doğanın ritmini sembolize eden, hissetme fonksiyonumuz Ay, bugün 14:04 e değin Zodyakın en yaratıcı, oyunsever, eğlenceli, güçlü, sadık, otoriter, ışığı ile güven yayan, vücudumuzda kalp ve omurgamızı simgeleyen cesur yürek Aslan burcunda neşeli bir biçimde ilerliyor. (14:04-16:29 arası kısa bir dinlenme molası veriyor; bizlerde aktif bir biçimde bu zaman aralığında kalbimizi dinlemeyi seçebiliriz)

16:29 itibari ile zodyakın en titiz, analitik zekamızın sembolü Başak burcundaki sürecinde ilerlemeye başlıyor...

Saklambaç oynamayı sever misiniz?En çok duygularımızı/ hissiyatlarımızı ifade etme yönünde saklanmayı seviyoruz sanki, ne dersiniz? Şimdi sayıyorum 1-2-3.... Elma dersem çık, armut dersem çıkma! Elma, elma ... :)) Haydi bugün, görmeyi red ettiğimiz duygularımızı yakalama, yüzleşme vakti! Hissiyatlarımızı net, dürüstçe ve yaratıcı bir biçimde ifade etmek için neye ihtiyacımız var? İhtiyaçlarımıza samimiyet ile dokunmayı seçelim mi?

Aşk / sevgi ilkesi gökyüzünün prensesi Venüs gezegeni kendi tahtında (Terazi burcunun yönetici gezegeni olarak ) ve eylem/hareket prensibimiz, ışığın savaşçısı Mars gezegeni kendi tahtında (Koç burcunun yönetici gezegeni olarak) karşı karşıya geliyorlar. Karşıt açı; ‘harmoniyi’ simgeler. Karşıt olan herşey; yeni bir varoluş formu ortaya koymayı sağlar. Mars; Akrep Burcu sürecini de yönettiği ve doğum-ölüm süreçlerindeki rolü itibarı ile her zaman ‘teslimiyet’ bilincini de tetiklediğini hatırlayalım! Hayat, teslimiyet ile başlar!

Bugün özümüzdeki eril (animus) , dişil (anima) arasındaki yaratıcı diyaloğu dinlemek adına yaratıcı bir gün. Belki dışarıda aradığımız herşeyin en başından beri içimizde olduğu gerçeğine bütünü ile uyanabiliriz, yakaladım işte! Ebe, ebe...

”Sevgi, bedenlenmiş gerçek, vücut bulmuş hakikattir.” der Stanley Keleman.