Ferda Ercan Uyulan Ferda Ercan UyulanOkültizm ve Enerji

Bahçelerin Ay Işığı, Yasemin Çiçeği

04 Haziran 2022 Cumartesi
Bahçelerin Ay Işığı, Yasemin Çiçeği
Bahçelerin Ay Işığı, Yasemin Çiçeği
'Söyler kimliğini gönüllere, bir masal olur güzelliğin, yasemin çiçeklerinde...''

Yaz akşamlarının her esintisinde, yasemin ekilmiş her bahçeden, narin beyaz taç yapraklarının büyüleyeyici kokusu etrafa yayılır. Güneş batarken sırrını açan ürkek yasemin tomurcuklarının, duyguları besleyen güzel parfümü, Hindistan'da “Gecenin Kraliçesi” adını almasına yol açmıştır.

Yüzyıllar boyunca Doğu'da, sevgi, cazibe, gizem ve sihrin özü hâlinde görülen esansı, kadınların saçlarına sürülür. Bahçelerin Ay ışığı olarak anılan Yasemin'in; çelenk, taç, kolye, mum, tütsü, parfüm ve çay olarak kullanıldığında; kişiyi arıtma yeteneğine sahip olduğuna inanılır. Umut ve maneviyatın da sembolüdür.

Kraliçe Kleopatra, yelkenleri yasemin özüyle kaplı gemisi ile Romalı General Marcus Antonius'u karşılamaya gider, yasemin ve hint sümbülü içeren özel bir parfümü bulunurmuş. Nefertiti’nin ise, misk ve yasemin çiçeklerinin suyuyla banyo yaptığı yazılmıştır.

Bembeyaz yıldız biçimli yasemin çiçekleri, kış aylarında aydınlık ve ferah kokulu bir atmosfer sağlayabilir. Evde yasemin ağacı yetiştirmek mümkündür. Parfüm veya aromalı çay ürünlerinde en çok aranan kokulardan olan yasemin; stres seviyesini düşürür, oksijeni serbestçe dolaştırarak, hava kalitesini artırmaya yardımcı olur. Bitkilerin ev, balkon veya bahçedeki varlığının, depresyonu ve uyku düzenini iyileştirdiği bir gerçek.

Zarif yasemin, daima tatlı bir aroma veren doğal hava spreyi görevi üstlenir. Asya'da asırlardır, özgün çiçek çayı ile; depresyon, anksiyete, duygusal sıkıntı ve uykusuzluk için doğal bir ilaç olarak kullanılmıştır. Çin tıbbında, Yasemin çiçeklerinin antiviral, antibakteriyel ve ateş düşüren özelliklerinden yararlanılır, Doğu'daki tapınakların süsüdür. Güçlü aroması yanında, saflığın sembollerinden olması nedeni ile, Hindistan'da ve Himalayalarda oldukça kutsaldır. Sevgi Tanrısı Kamadeva'nın kutsal çiçeğidir.

Yasemin; Filipinler, Endonezya, Küba ve Pakistan'ın ulusal çiçeği olmuştur. Gelinler yasemin ve gül çelengi takarlar. Yasemin, Tunus'un da milli çiçeğidir. Ünlü parfümlerin gözdesi olan bu narin çiçeğe tutku ile bağlanırlar, o, saflığı ve hoşgörüyü simgeler. Orada damatlar ellerinde yasemin buketi taşırlar, iletebileceği huzur ve manevi mesaja daima değer verilmiş, Tunus'ta, gerçekleşen “Yasemin Devrimi”ni de isimlendirmiştir.

Yasemin'in kokusu, merkezi sinir sistemi kimyasalını doğrudan etkilemektedir. Sinirlerin yatıştırılması, dinlenmenin kolaylaştırılması ile, araştırmalara göre, diğer kokuların neden olduğu benzer etkileri gölgede bırakmaktadır.

Uyku, fiziksel ve zihinsel konforun sırrıdır. Uykusuz isek, karar vermek, duyguları kontrol etmek, sorunları çözmek gibi işlerle başa çıkmamız çok güçtür. Uyku testi deneklerinin; yasemin kokusuna maruz kaldıklarında, derin uyuyup, yerlerinde dönmedikleri ve dinlenme kalitelerinin yükseldiği belirlenmiştir. Kurutulmuş yasemin çayı, geleneksel tıpta baş ağrılarının tedavisinde kullanılır. Bir litre sıcak suya 20 gr. kuru yasemin atarak çay yapılmakta, sıklıkla yeşil, siyah ve beyaz çay ile karıştırılarak da içilebilmektedir. Çay tomurcuklarına yasemin yağı eklenerek yapılan çeşitleri fazlası ile antioksidandır. Böylece dinginlik verir, mide rahatsızlıklarını azaltır, grip ve boğaz enfeksiyonlarına savaş açar.

Yasemin'in aromaterapi şifası, teneffüs edilmesinin kalp atış hızını azaltabilmesi, ruh hâli üzerinde yatıştırıcı, kaygı giderici bir etkiye sahip olduğunu göstermiştir.

Yasemin çayı, vücuttaki yaşlanma karşıtı moleküllerin büyümesini sağlar, yağ yakma özelliği bulunur, bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olur. Serbest radikallerle savaşıp onları kırdığı, kötü kolesterol oluşumunu önleyebildiği, kan dolaşımını iyileştirdiği, glikoz seviyesini kontrol altında tutarak, kan şekeri dengesini koruduğu saptanmıştır.

Bir kilogram Yasemin mutlak özünü elde etmek için, yaklaşık yedi milyon çiçeğin toplanması gerekir. Bu nedenle, gerçek Yasemin özleri, genellikle iyi parfümler için ayrılmaktadır. Aromatik güzel kokuların, dini törenlerde frekans yükselten ve insanları yücelere yakınlaştıracağı düşünülen tesirleri, aynı zamanda yaşamından; kötü şansı, şeytan ve hastalıkları kovacağına dair inançlarla birleşir.

Her parfümün, yasemin gibi bir koku dili ve ruhsal gıda halinde, insan aurası için meditatif mod yükselticiliği bulunmaktadır.

Ferda Ercan Uyulan - mistikalem.com

www.facebook.com/okultizmveenerji

www.facebook.com/karanliginmesaji