4 Aralık Yay Burcunda Güneş Tutulmasının astrolojik analizi

04 Aralık 2021 Cumartesi
4 Aralık Yay Burcunda Güneş Tutulmasının astrolojik analizi
4 Aralık Yay Burcunda Güneş Tutulmasının astrolojik analizi

”Ok ancak geri çekilerek atılır. Hayat sizi zorluklarla geri çekiyorsa, sizi daha büyük bir şeye fırlatacağı içindir.Nişan almaya devam edin."
Paulo Coelho

4 Aralık Cumartesi günü saat 10:42 de Bilinçdışımızın ritmini ışıyan Ay ile öz yaşam gücümüzün bilinçli ışığı Güneş, Ateş elementinin değişken niteliğindeki burç bilinci;  Yay’ın ikinci dekanında bir araya geliyor ve net olarak neticelerini 4 Haziran 2023 tarihindeki Yay burcundaki dolunay ile duyumsayacağımız yeni bir döngü başlatıyorlar!

Her şeye evrensel bilginin ışığında çok geniş bir perspektiften bakarak, doğru-dürüst olmayan, etik-ahlaki değerlerden yoksun her türlü yapı ve yapılanmaları yeniden tazelemek üzere hevesle ve ilhamla eylemde olmayı seçeceğimiz; tohumumuzdaki öz yaşam enerjimizin gücü ışığında zihin izi olmayan diyarları keşfetmek üzere lider bilinci ile risk alıyor olduğumuz yeni bir  «Okçu’nun Yolu» hikayesini ilhamla yazmaya başlıyoruz…

Yay burcu Zodyak Çemberinin keşif odaklı bilinç boyutunu ışıyarak ölümden sonraki doğumu, doğumdan sonraki ölüm süreçlerini bir diğer deyim ile; «yaşam döngüsünü» idrak etmemiz adına bizi zihinsel boyutta göçebe olmaya davet eden değişken ve eril nitelikte, ateş elementine mensup iyimser-doğru-dürüst-özgür-neşeli-umutlu bir bilinç doğasıdır.

Süreç odaklı bir ritimde yaşam döngümüze yönelik felsefe ve inançlarımızı deneyimlerimizin farkındalığı ışığında anlamlandırmamızı temsil etmektedir.

Her bir 30 derecelik burç sürecinin 2,5 derecelik bölümünde bir burç dinamiği hakimdir bu dinamiğe dodekatemoria diyoruz.

Güneş Tutulması Yay burcunun ikinci dekanında 12 ° 22’ da tezahür etmekte ve bu derecede varoluşun ilk ışığı Koç burcu bilincinin hakimiyetini görmekteyiz. Saf bir «ben» bilincini ışıyan Koç burcunun rekabete açık, cesaretli doğası; Güneş tutulmasının enerjisini bir lider bilinci ile cesurca yön vermemize olanak sağlıyor. Ateşe ilham ile yön vermek ve gökkuşağının ötesine okumuzu hedeflemek bizim insiyatifimizde…

İdealist ve optimist okçular olarak yeni bir macera için hazırız. Lakin her birimizin temelde ortak bir amacı var o da evimiz= dünya gezegeni ile uyumlu temas sınırları var edebilmek.  Bu nihai hedeften yola çıkan her bir okçunun macerası eşsiz bir formda şekil alıyor. Şimdi zihnimizde zaten var olan bilginin cesaretle açılma vakti! Peki anahtar nerede?

Yay burcunda tezahür eden Güneş Tutulması (Yeniay), İkizler-Yay aksındaki tutulmaların sonuncusu olmak ile beraber bize yeni bir doğum vadediyor: alışılagelmiş deneyimlerden özgürleşerek saf ham bilginin ışığında yeni bir dünya vatandaşı bilincine doğmak ve yaşam enerjimizi işlenmemiş bilginin zemininde şekillendirmemiz işaret ediliyor.

Güney Ay Düğümü yönünde doğan Yeniay; hatalarımızdan içselleştirdiğimiz deneyimlerin özünde özgürlüğe açılan kapının anahtarının bulunduğunun altını çiziyor.

Şimdi derin bir nefes alın ve bırakın ok yaydan çıksın!

Yeniayın ışığı; iletişim sihirbazı Merkür gezegeni ve Venüs gezegeninin doğurganlık enerjisini bireysel zeminde yenilenme amacı ile kullanan adanmışlığımızı niteleyen
özümüzdeki sonsuz alevin sembolü Vesta astreoidi ile birleşiyor. Yaşam döngümüzde sıkışıp kaldığımızı duyumsadığımız her sürece (soyut/somut boyutta) daha önce iz olmayan bir yolu seçerek tüm yaşanmışlıklara özümüzdeki adanmışlığın ritminde farklı bir perspektiften yaklaşmak adına ideal bir zaman kalitesi.

Yay, okdan çıktıktan sonra geri dönmez , ancak hedefi tam isabet ettirmese de bir sonraki atışımızın daha isabetli olması adına bize güven aşılar. Ok «niyet»imizin bir sembolü ise bu süreçte sesimizin niyetlerimizi uyumladığını hatırlamak işlevsel olacaktır. Bizi geri çeken her dinamik, zihnimizde var etmeyi seçtiğimiz engeller bizleri ileriye taşıyacak en önemli motivasyon kaynaklarımızdır.

Süreç odaklı Yay burcunun keşif zemininde doğan Yeniay, bizlere kollektif bilinç boyutunda özgürlük vadediyor. Yeniayın ışığı hiçlikten beslenen Balık burcunda yolculuğuna devam eden Dane Rudhyar ın deyimi ile : «Her seviyede bütünün bütünlüğünün iyileştirici ve destekleyici kudreti»; Neptün gezegeni ile kare açı gerçekleştiriyor; dünyevi deneyimlerimizden edindiğimiz tecrübelerin bilinci ile öz sorumluluğumuzun ritminde, adanmışlıkla tezahür ettireceğimiz tüm eylemler (düşüncenin de bir eylem olduğunu hatırımızda tutarak) önümüzdeki süreçte evrensel sevgi bilincine doğru yükselişimizi destekliyor.

Yeniayın doğum anının haritasında Oğlak burcunun yükselmesi, Yeniayın yönetici gezegeni Jüpiter in Saka (Kova )burcunda yer alması ve Yeniayın kısmi asaletindeki gezegen Venüs ün Oğlak burcunda Plüton ile birleşim halinde olması: Önümüzdeki süreçte öz varoluş potansiyelimizin sınırlarını anlayışla görmenin ve zihinsel prangalarımızdan özgürleşmek adına sorumluluk almamızın dönüşüm sürecimizdeki önemine ışık tutuyor. Şimdi içsel sesimizin rehberliğinde bize en çok korku duyumsatan dinamikleri gerçekleştirmek adına risk alarak, özgürlük dansımızı evrene sergileme vakti!

Yeniayın ışığı bizlerle «aşk» tonunda iletişim kurmayı seçiyor.
Bir başka deyim ile hakikatin ışığında (aşk= hakikat) .

Yeniayın ışığının kısmi asaletinde yer alan,  yaşam dinamiğini var eden güç, öz değer bilincimizin sembolü Venüs gezegenin Oğlak burcunun kıymet bilen, az kaynak ile çok üreten verimli ve bir o kadar hırslı doğasında Plüton gezegeni ile birleşiyor olması. Toprağa gömülü kalan en değerli hazinelerimiz ile buluşmamızın vaktidir diyor. Geçmiş ile barışmak, geleceğimize umutla, ufuklarımızı genişleterek ilerliyoruz…

19 Aralık itibari ile Oğlak burcunda geri hareketine başlayacak olan Venüs gezegeni 29 Ocak 2022 tarihine değin, kendimizle olan ilişki sınırlarımızı ve öz değer bilincimizi derin bir ritimde analiz ederek gerçekçi bir tonda hikayemizi değerlendirmemize olanak sağlıyor. Ve geçmişi olduğu gibi kabullenirken sevgi’nin iyileştirici dönüşümsel gücünden iştahla besleneceğimiz bu yeni döngüde gebe kaldığımız hayata öz saf benliğimizi doğurma zamanı!