30 Ocak- 21 Şubat Merkür Retrosu

22 Ocak 2021 Cuma
30 Ocak- 21 Şubat Merkür Retrosu
30 Ocak- 21 Şubat Merkür Retrosu

Yaşam dinamiklerinize şöyle derin bi “Zoom” gerçekleştirmeye hazır mısınız?

Tanrıların Habercisi Hermes (Merkür gezegeni) 30 Ocak-21 Şubat tarihleri arasında Kova Burcunun fütürist doğasında geri hareketini “gelecek boyutunda” yenileyici bir biçimde sergiliyor!

Şimdiden dijital olarak yedeklemek istediğimiz dosyalarımızı düzenlemek adına önümüzde 8 günümüz var!

Bu süreçte yeni olarak başlattığımız her türlü süreç, bir daha bir daha düzenleme/revize gerektirir bu nedenle yeni projelere başlamamak, önemli kontratlar imzalamamaya imtina göstermek, özellikle teknolojik alet alışverişi yapmamaya özen göstermek, ticari alanda büyük yatırımlar gerçekleştirmekten sakınmak, ulaşım hususunda zaman planlamamızı çok daha fazla titiz bir biçimde göz önünde bulundurmak, akıllıca seçimler olacaktır.

Peki neler yapabiliriz? Şöyle bi aklımızdaki kütüphanenin tozlu raflarını temizleyerek, kitaplarımızı yeniden farklı bir biçimde düzenlemeyi seçebiliriz mesela :)

Uzun süredir görüşmediğimiz dostlarımız, arkadaşlarımız ile yeniden bağ kurmak adına temasa geçebiliriz. Kardeşlerimiz ile iletişim tonumuzda daha seçici olmaya özen gösterebiliriz.

Geleceğe yönelik hedeflerimizi kalıcı kılmak adına; akılcı, idealist planlamalar gerçekleştirebiliriz. Bu süreçte akıl süzgecimizden süzülen ütopik fikirleri not etmek fayda sağlayabilir.

Geçmiş dönemlerde tamamladığımız projelerimizi farklı ve özgün bir tonda yeniden değerlendirme merceğimize alabiliriz.

Düşünme tonumuzu ve iletişim biçimimizi, yaşamı hangi algı boyutundan deneyimlemeyi seçtiğimizi gözlemlemeyi seçebiliriz.

Eş zamanlılıklara dikkatimizi yönelterek, sembollerin ardındaki manayı araştırmaya yönelebiliriz, örneğin astroloji ilmi ile bağ kurmak yaratıcılığımızı besleyebilir.

Umutlarımızın, ümitlerimizin nereden beslendiğini analiz edebiliriz.

Merkür; bilinç-bilinçdışı arasındaki köprüyü dokuyan gezendir , bu nedenle “nefes” teknikleri uygulamalarına yaşamımızda daha yoğun, derin bir alan açmayı seçebiliriz.

Evrensel gerçekleri derin bir biçimde sorgulayabilir, evrensel aklın hangi bölümünü ışımayı seçtiğimizi gözetebiliriz...
Meditasyon uygulamalarına günlük rutinimizde daha düzenli alan-zaman tanımak sağlıklı olma halimizi destekleyecektir.

Doğa anaya tohum/fidan armağan etmek için Merkür retroları iyi zaman kaliteleridir.

Peki neyi/ neleri “yedeklemeyi” seçtiniz? Henüz ayrışmak istemediklerinizi, önem/değer atfettiklerinizi görmüş oldunuz. Bu somut/soyut yedeklenenler, sizin için nasıl bu kadar kıymetli, değerli olabiliyorlar? İşte,bu sorunun yanıtını içsel derinliklerimizde araştırmak adına verimli bir dönem