24 - 30 Ocak haftasına astrolojik bakış

25 Ocak 2022 Salı
24 - 30 Ocak haftasına astrolojik bakış
24 - 30 Ocak haftasına astrolojik bakış

24-30 Ocak 2022 = ‘Gelecek, geçmişi doğurur…’

”Avucunuzun içine dikkatlice bakarsanız, kendi ailenizi ve tüm nesebinizi görebilirsiniz. Şu anda hepsi hayatta ve varlar. Her biri sizin bedeninizde varlıklarını sürdürüyorlar. Siz, tüm bu insanların her birinin devamısınız.”           Thich Nhat Hanh

 Ocak ayının son haftası omurgamızın esnekliğini test edici deneyimler sunuyor…

Hafta boyunca Ay ışığını küçültüyor dolayısı ile ‘nefes verme’ boyutunda derinleşmeyi araştırabileceğimiz nefes tekniklerini uygulayabiliriz. Beden (beden =bilinçdışı) sağlığımızı da özenle göz etmemiz mühim. Esnek bir zihin = Esnek bir omurga. Ruhumuzun ana besin maddesi “meditasyon” uygulamalarını da bol bol taze taze tüketmeyi hatırlayalım.

Haftaya bir diğerini ikna etme boyutunda öncü olan Terazi burcunun ılımlı ve güzel doğasında mücadele ile teslimiyet bilincinin dengesini tutturmaya gayret ederek ‘Küçülen Ay Fazı’nda merhaba dedik. İçerisinde bulunduğumuz topluma katkıda bulunma, deneyimlerimizi paylaşma motivasyonumuz yüksek.

Eylem fonksiyonumuzu ışıyan Mars gezegeninin bugünden itibaren 6 Mart tarihine değin Oğlak burcunda ilerleyeceğini göz önünde bulundurduğumuzda: mevcut içsel kaynaklarımızı çok iyi değerlendirmeyi hatırlamalıyız. Hamura iyi bir form vermek istiyor isek; un-su-tuz karışımını dengeli ölçütlerde birbiri ile buluşturarak sebatla ve kararlılıkla sindire sindire yoğurma işlemini gerçekleştirmemiz ardından hamurumuzu belirli bir zaman dilimi boyunca dinlendirmemiz; var ettiğimiz hamura istediğimiz şekli/formu kazandırmamıza yardımcı olacaktır. Öz doğamıza uygun bir yaşam formu yaratma sürecinde olduğumuz bugünlerde kendi içsel rehberliğimizin ışığındaki yolu izlemek, enerjimizi zamana yayarak anlayışla kullanmamız bu sürecin önemli vurgularından birisi. Sorumluluk bilinci ile disiplinli bir ritimde yaşamla bağ kuracağımız bu döngüde balık kuyruklu keçi sembolü Oğlak burcunda Mars gezegeninin yücelim asaletinde olduğunu göz ettiğimizde; evrensel yaşam enerjimizin yükseldiği deneyimlemekteyiz. Karşılaştığımız engellerin, deneyimlediğimiz yenilgilerin, beslediğimiz korkuların öz doğalarını görmek adına derin bir anlayış geliştirebiliriz.

25 Ocak Salı günü Akrep burcunun tutkulu doğasında, Ay son dördün fazında ( 16:42). Odağımız keskinleşiyor ve konsantrasyon becerimiz derinleşiyor. Dibe vurduğumuz an zirveden başka çıkış yolu yoktur misali; 18 Ocak’ta Yengeç burcunda tezahür eden ve “Özgürlük Vaat Eden” güçlü dolunayın enerjisinin son virajını alırken; özgürlüğün, sınırlarını bilme ve sorumluluk bilinci ile eylemde olma olduğunu hatırlıyoruz. Gün genelinde; sınırlarımızı zorlayıcı, bizi konfor alanımızdan dışarı davet eden deneyimleri iyi analiz etmemiz, tepkisel yanıtlar yerine duyumsadığımız uyaranlara yanıt vermeyi seçtiğimizden emin olalım. Özellikle sözlerimizde diktatöryel tutumlar sergilemeye açık olabiliriz, farkında olalım.

Haftanın ortasına geldiğimizde ise (26 Ocak Çarşamba), Oğlak burcunun çetin atmosferini daha yoğun duyumsuyoruz. Merkür gezegeninin de geri hareketine Oğlak burcunda devam etmesi ile beraber Venüs-Mars-Plüton gezegenleri de Oğlak burcunun azimli doğasında yolculuklarına devam ettiğini göz önüne aldığımızda iyileşmek adına “geçmişe sünger çekmenin” nafile bir çaba olduğu gerçekliğini duyumsayacağımız bir süreçteyiz. İyileşmek sadece geçmişi bütünü ile geri kazanmak ile mümkün olabilir. Bilinçdışımızın ritmini ışıyan Ay, uzlaşma tonunda Satürn gezegenine dokunurken (Ay-Satürn karesi); yaşam enerjimizin gölgesi; korkularımıza anlayışla dokunmayı seçebiliriz. Geri hareket sürecine devam eden Merkür gezegeninin Ay düğümleri ile üçgen açısı; düşünme biçimimizi değiştirmemizi destekleyici böylece algılarımızdaki buğulu enerjisi çözücü nitelikte.

Haftanın dördüncü gününde (27 Ocak Perşembe), Ay 10:36 ya değin ışıkları birbirine aktarma görevine mola vermiş durumda (Ay boşlukta). Sabah saatlerinde meditasyon uygulamalarından oldukça verim sağlayabiliriz. 10:36 itibari ile Ay ın Yay burcunun keşif odaklı doğasında yol almaya başlaması ile yaşam enerjimizin coşkusunu keyifle duyumsamaya başlıyoruz. Birlikte vakit geçirmekten keyif duyumsadığımız kişiler ile bir araya gelmek için güzel bir zaman kalitesi.
Özellikle akşam saatlerine doğru her şeyde ölçülü olmaya özen göstermek faydalı olabilir.

Haftanın en güzel günü Cuma ise daha sosyal olmaya meyilliyiz. Gelecek beklentilerimizi gerçekçi bir perspektiften ele almak adına keyifli bir gün. Saat 22:01 de Neptün ile uzlaşmaya varmak adına kare bir masaya oturan Ay günü boşlukta tamamlıyor. Bu bağlamda; yaşam döngümüzün muhasebesini ilhamla gerçekleştirmek adına verimli bir gün deneyimlemeye açığız.

Hafta sonu ise tasarım boyutunda öncü olan Oğlak burcunun hırslı, çalışkan, dayanıklı doğasında, kararlılıkla ilerliyoruz. Cumartesi günü 12.10 a değin Ay’ın boşlukta olduğunu göz önünde bulundurarak, hafta sonuna konsantrasyon becerilerimizi derinleştirebileceğimiz uygulamalar ile başlamayı seçebiliriz (yoga- meditasyon uygulamak, Tai- chi, satranç, golf, tenis, bilardo vb.). Cumartesi günü aklımız oldukça manipülatif olabilir, manipülatif açıklamalar deneyimleyebiliriz, farkında olalım. Aklımızın ritmine yön veren algılarımızı dönüştürmek adına güçlü bir gündeyiz. Ve değerlendirme fonksiyonumzu ışıyan Venüs gezegeni Oğlak burcundaki geri hareketini tamamlıyor, böylece yaşamdan duyumsadığımız aroma biraz daha lezzet kazanacak gibi görünüyor. Zamanımızı daha iyi değerlendirirken çalışmaktan keyif duyumsamaya başlayabiliriz.

Haftanın son günü (30 Ocak Pazar) ise gündemimizin ritmi oldukça sıra dışı olabilir. Ay-Venüs ile Oğlak burcunda birleşimi; Oğlak burcunun biraz gizil kalmış tasarım ve okült konulardaki ezoterik yönünü duyumsamamıza vesile olabilir. Dişil enerjimizi besleyici yaratıcı sanat uygulamaları gerçekleştirmek, özümüzdeki dişil enerjiyi daha iyi anlamamıza vesile olabilir.
Hafta boyunca etkisini deneyimleyeceğimiz ancak Pazar günü kesinleşecek olan Güneş-Uranüs kare açısı; yaşamımızın hangi alanlarında değişimi direnç ile karşıladığımıza ışık tutuyor.

”Hayatta olduğumuz için her şey mümkün.”                                                                  Thich Nhat Hanh