2021 yılının rakamı 5

04 Ocak 2021 Pazartesi
2021 yılının rakamı 5
2021 yılının rakamı 5

Bu yılın rakamı “5”: ‘insanlığın rakamı’

Tarot literatüründe bu rakam “Aziz” isimli majör arkana kartının sembolizmi ile ilişkilidir. Fotoğrafta görülen karta bakınız, Tahtta oturan bir rahip (Aziz) görüyoruz bu tahtın çevresinde Boğa (Boğa Burcu) Aslan (Aslan Burcu), Kartal (Akrep Burcu sembolü) ve insan yüzü (Kova Burcu sembolü simgeleri görüyoruz. Ve sırası ise Toprak-Ateş-Su-Hava elementlerini temsil ediyorlar. Aziz/rahip; bu dört elementin birleşimini özünde uyandıran spiritüel üstadı simgeliyor.

Elinde Ay tutan kadını görüyor musunuz? Bu da bizlere eril-dişil dengesinin uyumunu aktarıyor. Bu kart; “en yüksek dönüşüm gücü” olarak nitelendirilir. Ve Azizin elindeki anahtarın iç içe geçmiş üç halkası: “geçmiş-şimdi-gelecek” sembolüdür. Ayrıca kart, Boğa burcunu ve yönetici gezegeni aşk Tanrıçası, ilişki ilkesi Venüsü temsil ediyor.

Bütün olarak değerlendirdiğimizde bu kartın mesajı; özümüzdeki iç sesimize güvenerek kendi hakikatimize doğru yönelmemiz gerektiğine işaret ederken, dönüşüm sürecine hazır olduğumuz anlamına geliyor. Ne tesadüf ki yeni yılın ilk dakikalarında  ay Aslan burcunda seyr ediyor. Aslan Burcu süreci insan bedeninde “kalbi” simgeliyor. Bildiğimiz üzere bilinç ancak kalp boyutunda dönüşebilir! Ve Aslan Burcu; yaratıcı farkındalığı, güçlü doğal yaşam enerjisini,  özümüzdeki çocuğun cesurca öz’e güvenen yönünü sembolize ederken eş zamanlı olarak zodyak çemberinde “spiritüel” boyutu simgeler. Bir başka deyim ile; spiritüalizm: herşeyin birbiri ile sonsuzluğun gücünde bağlı olduğu gerçekliğinin farkındalığını.

Düzenli Yoga pratiği uygulayanlar!: yıl boyunca “metal” elementinin hakimiyeti söz konusu, dolayısı ile “akciğer (yin organı) —kalın bağırsak (yang organı) meridyen enerjileri ve özellikle “Vishuddhi” (boğaz çakrası) çakrasına yönelik çalışmalarınızı dizayn etmeniz faydalı olacaktır.

Psikoloji zemininden değerlendirecek olursak; “yas” sürecini anlamdıracağımız kayıplar ile barışmak üzere emek veriyoruz. Yas süreci, psiko-gelişim sürecimizin özgün hikayesine bağlıdır. Bu özgün hikayenin başlangıcı da “doğum” anınızdır... 

Bu biricik ‘an’ a ilişkin tüm duyumlarımız ve hissiyatlarımız her yeni başlangıçta bilinçdışımızın sahnesinde yeniden canlanır. Sonrasında meme emme sürecimizde deneyimlediklerimiz bireysel ego gelişimimizin ana çepherini çizer. Ve en önemlisi ‘plansenta’ (rahimdeki ilk eşimiz) ile ‘meme’ den ayrışma serüvenimiz yaşamın ritmi ile olan ilişkimizin ana zeminin, kök bağını var eder. Bu ayrışma süreçleri sağlıklı olmamış ise, her ne yaparsanız yapın bu iki ana süreç yeniden değerlendirilerek iyileşme olmadığı müddetçe kendi özümüzden daima mesafe alarak, tatsız-tuzsuz bir yaşamı deneyimlemeye kendi kendimizi mahkum edebiliriz! Ancak hatırlayalım ki; her an bir başlangıç dolayısı ile bir ‘doğum’ anıdır.

Nasıl ama? Gördüğünüz gibi herşey farklı lisansa aktarılsa da öz de aynı gerçekliği işaret ediyor! İşte bu farkındalığı bütünü ile duyumsayacağımız pek bir havalı olduğu kadar bir “yeniden bağ kurma”, “akış” yılı, 2021...

2020 yılı boyunca yaşam sahamızda nelerin dengede olmadığını gördük, ölümün tatlı gerçeği ile yüzleşmemiz neticesinde yaşam serüvenimize ilişkin inançlarımızı yeniden değerlendirdik, önceliklerimizi öz ihtiyaçlarımız yönünde belirlemenin önemini kavradık...Birkaç cümle de siz eklemek ister misiniz?? ......Şimdi 2021 yılı boyunca sözün gücünü yükselterek, herşeyin birbiriyle sonsuz sevgi bağının zemininde dokunmuş olduğunu derinden duyumsayamaya başlıyoruz...

Hoşçakal nasıl ise yeni merhabanın tonu eş ritimde var olur. Başlangıç, sonun özünde tohumlanır. Yeni yıla kozmik hafızamız Ay, Aslan burcunda ilerler iken ‘öz’e güvenle, hayat çoşkusunu duyumsayarak, içimizdeki çocuğun masumiyetinin sıcak neşesi ile cesur bir merhaba diyoruz.

Aslan Burcu; insan bedeninde kalp organını sembolize etmektedir. Kalbinizin öz sesinin eşsiz melodisine odağınızı yöneltmeyi seçtiğiniz, daima kendi öz merkezinizde olduğunuz (sağlıklı olduğunuz), aşk ve umutla her anın tadını çoşku ile duyumsayacağınız ışıltılı bir yıl deneyimlemenizi temenni ediyorum

Işık olsun!