20 Haziran - 28 Temmuz Jüpiter retrosu

21 Haziran 2021 Pazartesi
20 Haziran - 28 Temmuz Jüpiter retrosu
20 Haziran - 28 Temmuz Jüpiter retrosu

Hayal hakikatin mayasıdır.

Tanrıların Tanrısı Zeus (Jüpiter Gezegeni) evrensel sevgi okyanusunun (Balık Burcu) merhametli dalgalarında geri geri yüzmeye bugün itibari ile (20 Haziran 2021) başladı ve 28 Temmuz itibari ile sezgisel farkındalık bilincini ışıyan Kova burcunun fütürist doğasında geri adımlarını 18 Ekime değin sürdürmeye devam edecek.

Jüpiter; dokunduğu her şeyi (+\- boyutta herşeyi) genişleten/büyüten bir doğaya sahip, sosyal bir gezegendir. Bireyi, fizyolojik-zihinsel-duygusal-spiritüel alanlarda büyümesi adına yeni deneyimlere davet ederek ‘yaşamına anlam affetmesini’ lütuflar bir formda cömertçe destekler.

Jüpiter gezegeninin; bizlere sınırsızlığın yaratıcı gücünü işaret eden, şefkatli, merhametli, özverili, gizemli, yaratıcı doğası ile ‘insan bilinci’ ile ‘evrenin sonsuz bilinci’ arasındaki yanılsamaları çözümleyen Balık burcu sürecindeki geri hareketi boyunca ; “eksiklik, kusur, hata” olarak nitelendirmeyi seçtiğimiz yaşam deneyimlerimize şefkatin dikkati ile derin bir dalış gerçekleştirerek aslında bizi kusursuz kılanın eksik/ kusurlu/ yetersiz olarak nitelendirmeyi seçtiğimiz yönlerimiz olduğunu fark edebilmeye açılan şans kapısından geçebiliriz. Tıpkı istiridyenin içerisine sızan ve istiridye için tehditkar bir uyaran olan kum tanesinin zamanla kıymetli bir inci tanesine dönüşmesi gibi, bu süreçte kendimizi şefkatle sarıp sarmalamayı hatırlamamız evrensel aklın özündeki yerimizi bilmemize ışık olacaktır.

Öz benliğimize yatırım vakti: Yaşam döngümüzü nasıl anlamlandırmayı ve mutluluğumuzu nasıl duyumsamayı seçtiğimizi, yaşamımızın hangi alanlarında ‘kurban’, hangi alanlarında ‘kurtarıcı’ rollerini nasıl deneyimlemeyi seçtiğimizi büyüteç altında görmeye yönelebileceğimiz zengin bir süreç. Bu dönemi içe doğru gerçekleştireceğimiz bir yolculuk ile değerlendirmeyi seçersek; öz zenginliğimizi keşfetme yönünde birçok fırsat ile yollarımız kesişebilir.

Özümüzdeki zenginliği görebilmek adına; “meditasyon” uygulamalarına her zamankinden biraz daha fazla alan ve zaman açmamız işlevsel olacaktır.
Mutluluğun resmini yapabilir miyiz?