16 Ekim Terazi Burcu Yeniayı süreci

16 Ekim 2020 Cuma
16 Ekim Terazi Burcu Yeniayı süreci
16 Ekim Terazi Burcu Yeniayı süreci

Doğumgününüz kutlu olsun! Bugün her birimizin, “insanlığın doğumgünü”. Yahudi kültürüne göre; Adam ve Havva, bundan yaklaşık 5871 yıl önce Terazi Burcu Yeniayı sürecinde can bulmuşlar. 

16 Ekim Terazi Burcu Yeniayı: TESLİMİYET

Yeniay sürecini deneyimliyoruz... Bugün akşam saatlerinde 22:30 civarı #yeniay sürecini tamamlamış oluyor ve on dört gün boyunca yeniayın var ettiği #enerji boyutu ile yaratıcılığımızı gözler önüne seriyoruz...

Yeniayın enerjisini en #güzel tanımlayan kelime: “#teslimiyet”. Her yeniay bir #doğum sürecidir. Bir başka deyim ile; zamanın yatay döngüselliğindeki “#değişim”i simgelemektedir.

“Bizleri, yaşam döngümüzün tadını doya doya hissetmekten alıkoyan ‘#hüzün’ duyumsadığımız ‘#suçluluk’ hissiyatlarımız ve öz’ü görmemiz önündeki ‘#şüphe’ duygulanımını nasıl yaratıcı stratejiler geliştirerek öz’e güvene dönüştürebiliriz?” İşte bu yeni doğumun ana zemininde içsel bilişimizde yaratıcı gücümüz ile bu sorunun yanıtlarını araştıracağımız ahenkli bir süreç deneyimini deneyimliyoruz.

Terazi Burcu süreci “biz” bilincidir. İlişki dinamiklerinin üstadıdır. Tüm ikiliklerin öz olarak bir öz’den var olduğu gerçekçiliğini duyumsamamıza, kendimizin öz doğası ile ilişkiler zemininde adaletli bir biçimde yüzleşmemize vesile olur. “BEN” in özündeki seni, “SEN”in özündeki beni duyumsayabiliyor musun?” Sorusunu bizlere yöneltir.

Şimdi, Terazinin bir kefesinde; Yeniayın koç Burcu sürecindeki Mars gezegeni ile karşıt açısı; diğer kefesinde ise; Oğlak Burcu sürecindeki Satürn-Pluto ve Jüpiter- Pallas/Athene astreodinim oluşturmuş olduğu stelyuma kare açısı mevcut. Dengeyi nasıl sağlayacağız?

Karşıt açılar (Satürn doğasında); “uyum” ve “ harmoniyi”
Kare açılar (Mars doğasında) ise “arınma”yı sembolize ederler.
Ve Mars gezegeninin Oğlak burcundaki stelyuma kare açı ilişkisi kurması da; iki kare ve bir karşıt açı oluşturarak; öncü burçların dinamiğinde (Koç, Terazi, Oğlak) bir T-kare açı kalıbını oluşturuyor; varoluşsal dışa dönük bir enerjiyi, disiplinli ve planlı olmayı, sınırları görmek vurgulanıyor. Bunun için “Venüs” gezegenin doğasını iyice özümsemiz yerinde olacaktır.

Venüs; “aşk” ilkesi. Venüs gezegeninin ana fonksiyonu: değerlendirme gerçekleştirmektir. Değerlendirme; anlamlandırma demektir. Karşılaştığımız uyaranlara nasıl anlam atfederiz? İçsel zihinsel temsillerimiz ile, bu içsel işleyen zihinsel temsiller nereden kök salar? : İlk bağlanma sürecimizden.

Venüs cinsel enerjimizi = öz yaşam enerjimizi sembolize etmektedir. Şimdi cinsel enerjimiz ile öz yaşam gücümüz ile olan ilişki boyumuzu gerçekçi boyutta görme vakti! İlişkiler; yaşamın öz’üdür. İlişki dinamiklerimiz bizi bize hatırlatacak en önemli süreç deneyimleridir. Bedenlerimiz, nasıl mevcut yaşamsal süreci deneyimlemek üzere bir araç ise, ilişkiler de kendi öz gerçekliğimizi deneyimlememiz üzere bir araçtan ibarettir. Şimdi bu aracı nasıl kullanmayı seçtiğimiz ile yüzleştiğimiz hoş bir süreç deneyimi içerisindeyiz.

”Kendi öz varoluşsal doğamızın gücüne uygun bir #varoluş deneyimi inşa etmeyi seçmeyerek en büyük ve güçlü manipülasyonu kendi kendimize uygulamıyor muyuz?” ...

Bu bağlamda bu yeniay sürecinde; ilk ilişki dinamiklerimizin #zemin yapısını görmek üzere “bağlanma stillerimizi” gözden geçirmemiz fayda sağlayacaktır. Annemiz ya da bizim #dünya gezegeninde beden almamıza vesile olmuş kişi ile olan ilişki bağımızın dinamiği tüm yaşamımız boyunca devam eder. Ve yaşam döngümüzde gerçekleştirdiğimiz tercihlerimizin ana zeminini oluşturur. Ayrıca, annemiz ile olan ilişki bağından kendimize ‘güvenli bir üs’ inşa ederiz. Ve bu ‘güvenli üs’e uyum sağlayabilecek partneri romantik ilişki zeminimize davet ederiz.Nihai hedef: kendi kendimiz ile buluşmak, özümüzdeki eril ve dişil enerjileri uyumlamak , dengelemektir. Herşey bir ilişkidir, şu anda bu satırları okurken de kelimeler ile ilişki bağı kuruyorsunuz, farkında mısınız?

Hayat ağacımız= annemiz ile olan ilişki dinamiğini bir adım daha ileri götürerek ilk ilahi eşimiz mucize organ “plasenta” ile olan bağınızı mercek altına almayı da seçebilirsiniz. Yeniay sürecindeki Akrep Burcu sürecindeki geri harekette olan Merkür gezegeni ile ilahi eş arketipi Juno astreodinin birleşiminin Boğa Burcu sürecindeki Uranüs gezegenine karşıt açısı yumurtalık kayıtlarınızdaki derin ilişki bağınızı görmenize ışık olacaktır. Nesiller boyunca sağlıklı olmayan bir biçimde aktarılan ilişki dinamiklerinin düğümlerini arındırma vakti! Psikanaliz John Bowlby nin dediği üzere; bağlanma beşikten mezara kadar süren bir süreç.” Bu sürecin ana zemin dokusunu ilk ilişki bağımız oluşturuyor , yeniayın haritasında Yengeç Burcu da yükselen derecesinde Venüs gezegeninin kısmi asaletinde yer alırken, hassasiyetlerimizin kökündeki gücü keşfetmek adına, anneniz ile olan ilişki bağınızı yeniden değerlendirmek, zihinsel temsillerimizin özündeki içsel işleyen modellerin filtrelerini farkında olmak ve arındırmak için oldukça destekleyici, dengeleyici enerjiler mevcut.

“Hiçlik, kendini aynada gördüğü zaman kainat başladı.”

Tor Norretranders