Üzüntüyle başedebilmenizi sağlayacak 4 öneri

04 Ocak 2019 Cuma
Üzüntüyle başedebilmenizi sağlayacak 4 öneri
Üzüntüyle başedebilmenizi sağlayacak 4 öneri

Üzüntülerinizle nasıl başedeceğinizi soruyorsunuz ....

Osman Hamdi Bey'in ölümsüz eseri “Kaplumbağa Terbiyecisi“ eşliğinde cevap vereyim,

Buyrun size 4 adımda mutluluk terapisi

1. Sorun yaşadığınızda, çözüm yok diye üzülmek yerine, olabilecek en az bir kaç tane daha yöntem olduğunu hatırlamaya çalışın. "Eyvah!" yerine "Acaba başka ne yapabilirim?" diye düşünün.

2. Çözümü başkalarından beklemeyin. Siz de üretin. Veya olayın niteliğine göre siz üretemiyorsanız, güvenebileceğiniz kişilerden akıl alın. Onların da sizin için çözüm üretmelerine fırsat tanıyın. Bu anlamda tanıdığınız güveneceğiniz kimseler yoksa, mutlaka bir uzmandan yardım alın. Tek seans destekle tüm hayatınızı değiştirebileceğinizi unutmayın.

3. Öneriler tükeninceye, aklınıza gelen ihtimaller tek tek bitinceye kadar ümitsizliğe kapılmayın. Yöntem denemekten çekinmeyin. Biri olmazsa biri sizin sorununuzu çözecektir, merak etmeyin.

4. Aklınıza gelen çözümler veya birilerinin size önereceği çözümler ne kadar saçma sapan görünse bile sonuna kadar dinleyin. Bu çok önemli bir yöntem bence. Çünkü bazen deli saçması gibi başlayan bir yöntem, sizin aklınıza serbest çağrışımla başka bir yöntem getirebilir. Siz dinlediğiniz yapmazsınız belki, ama deli saçmasını dinlerken aklınıza daha etkili güzel bir yöntemin gelmesi için vesile olabilir.

Sonuçta ümidinizi yitirmeyin.

Sorun varsa, çözümü mutlaka vardır

Klinik Psikolog Mehtap Kayaoğlu - mistikalem.com

02125830022-05334880600
mehtap.kayaoglu@yuzlesme.tv
mehtapkayaoglu@gmail.com