Zihninizi sakinleştirip bedeni esneten 11 yoga hareketi

Bu yoga duruşları bedeninizi esnetirken, zihnimizi sakinleştirecek. İşte Aytaç Özkardaş Gozzi'nin Formsante dergisi çin hazırladığı yoga pozisyonları

Zihninizi sakinleştirip bedeni esneten 11 yoga hareketi
NADI SHODHANA: DÖNÜŞÜMLÜ NEFES ALMA TEKNİĞİ


Bu nefes tekniği; sinir sistemini sakinleştirirken, beynin sağ ve sol tarafında bir denge sağlar. Kalp atışını yavaşlatır, stres ve anksiyeteyi giderir. Derin rahatlama sağlayan bu nefes tekniğini uygulayarak yoga çalışmanıza başlayabilirsiniz. Bunun için bağdaş kurarak “kolay oturuş” ile başlayın. Sol el “çin mudra” (başparmak ve işaret parmağının uçları birbirine dokunuyor, diğer üç parmak uzun), sağ el “nasika mudra” (işaret parmağı ve orta parmak kapalı).


Sağ elinizin yüzük parmağıyla sol burun deliğini kapatın ve sağdan nefes alın, sağı başparmağınızla kapatıp soldan verin. Tekrar soldan alın, solu kapatıp sağdan verin. Bu turu 10 kez tekrar edin.
113
Zihninizi sakinleştirip bedeni esneten 11 yoga hareketi
MARJARYASANA & BITILASANA: KEDİ & İNEK POZU TEKNİĞİ


Elleriniz ve dizleriniz üzerinde masa pozisyonuna gelin. Elleriniz omuzlarınızın altında, dizleriniz kalçalarınızın altında olsun. El parmaklarınızı biraz açın. Ağırlık avuçlarınıza ve parmaklarınıza eşit olarak dağılsın. Dizlerin arası bir karış kadar açık olsun.
213
Zihninizi sakinleştirip bedeni esneten 11 yoga hareketi
Nefes alırken başı yukarı, karnı aşağıya ve kuyruk sokumunu yukarıya doğru yönlendirin. Nefes verirken karnı hafifçe yukarı doğru çekerek başı aşağıya, kuyruk sokumunu da içe doğru çevirin. Acele etmeden, her omurun farkında olarak iki hareket arasında akarak tekrarlayın.
Dizlerde sorun varsa, dizlerin altına kalın bir battaniye ile destek yapılabilir.
313