Türkiye'de veganlık anketi sonuçları

Türkiye'de veganizm ve veganlık tecihleri

Türkiyede veganlık anketi sonuçları
Araştırma firması Twentify, Türkiye temsili gerçekleştirdiği araştırma ile veganlık hakkında bilgi düzeyini, vegan olma sebeplerini, vegan ürün tercihlerini, tercih ettikleri markaları ve toplumun veganlığa olan bakış açısını gözler önüne serdi.
120
Türkiyede veganlık anketi sonuçları
Twentify’ın Türkiye temsili 1.010 katılımcı ile Bounty mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarına bakıldığında veganlığın doğru tanımı katılımcıların %60’ı tarafından biliniyor. Veganlık katılımcıların zihninde çoğunlukla beslenme (%73) ve hayvan hakları (%63) ile ilişkilendiriliyor. Vegan ürünlerin en çok satın alındığı sektör ise %44 oranla kozmetik ve kişisel bakım oluyor. Ürünün hayvanlar üzerinde test edilmemiş olması vegan ürün seçiminde en önemli kriter olarak görülüyor (%60).
220
Türkiyede veganlık anketi sonuçları
Twentify’ın Türkiye temsili 1.010 katılımcı ile Bounty mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarına bakıldığında veganlığın doğru tanımı katılımcıların %60’ı tarafından biliniyor. Veganlık katılımcıların zihninde çoğunlukla beslenme (%73) ve hayvan hakları (%63) ile ilişkilendiriliyor.
320