Kişiliğiniz duruşunuza nasıl yansıyor? Duruşunuz kişiliğiniz için ne söylüyor?

Farklı duruş ve bacak pozisyonları kişiliğiniz hakkında da ipuçları verebiliyor. Çoğu zaman duruşunuza bakanlar sizin nasıl biri olduğunuz hakkında fikir sahibi olabilirler.

Kişiliğiniz duruşunuza nasıl yansıyor?  Duruşunuz kişiliğiniz için ne söylüyor?
Bacaklar paralel duruş


Bacaklarınız birbirine paralel duruyorsa, kişiliğiniz itaatkarlığı veya otoriteye saygıyı yansıtır. İnsanlarla konuşurken çok baskın bir birey değilsiniz. Daha uyumlu ve iyi bir dinleyici olma eğilimindesiniz. Ancak bu, bir konuşma sırasında bilgi veya güven eksikliğiniz olduğu anlamına gelmez.
İletişiminizde kesinlikle incelik ve tarafsızlık var. Bacaklarınızı birbirine paralel tutarak aşırı heyecanlı, korkmuş veya gergin hissettiğinizde kendinizi sakinleştirmenize yardımcı olur.
14
Kişiliğiniz duruşunuza nasıl yansıyor?  Duruşunuz kişiliğiniz için ne söylüyor?
Bacaklar ayrık duruş


Bacaklarınızı biraz ayırarak duruyorsanız, kişiliğiniz otoriter ve emredici olma eğilimini yansıtır. Kendine güvenen ve atılganlık bir yapınız var. Alanınızı geniş tutmaya çalışıyorsunuz. Kalabalığın arasında varlığınızı hissettirmekten korkmuyorsunuz. Fikrinizi güvenle söyleme eğilimindesiniz. Bacakları hafif aralıklı duran kişilerin de iletişim biçimlerine oldukça hakim oldukları görülmektedir.
Bu ayakta durma pozisyonu güçlü bir pozisyon olarak kabul edilir. Genellikle erkeklerde oldukça yaygın olarak bulunur, ancak kadınlar da bu şekilde güç sinyali verir.
24
Kişiliğiniz duruşunuza nasıl yansıyor?  Duruşunuz kişiliğiniz için ne söylüyor?
Bir bacak önde duruş


Bir ayağınız önde duruyorsanız, kişiliğiniz hem kendinizle hem de çevrenizle ilgili rahatlığı ve memnuniyeti yansıtır. Çok rahat bir havanız var. İç benliğinizle uyum içinde yaşıyorsunuz. Şimdiki anda yaşıyorsun. Duygularınızı açıkça gösterebiliyorsunuz. İletişiminizde dürüstsünüz. Bir ayağı önde duran insanlar genellikle bir ilgi veya çekicilik belirtisi gösterir.
Bir grup ortamında, kişinin ayaklarını önde tutması o kişiye veya gruba karşı ilgili durması demektir. Özellikle ilk buluşmalarda karşı taraftan etkilendiyseniz veya o sizden etkilendiyse ayaklarına bakın eğer bacaklar size doğru dönük ve öndeyse sizi dikkatle dinliyor demektir.
34