Digital detoks kulübü: The Offline Club

Hollanda'da sosyal medya ve dijital dünyadan uzakta birkaç saat geçirmek isteyenler Çevrim Dışı Kulüp (The Offline Club) adlı inisiyatifi oluşturdular.

Digital detoks kulübü: The Offline Club
Kendilerine "Çevrim Dışı Kulüp" adını veren grup, her hafta farklı bir kafede toplanarak telefondan ve bilgisayardan uzak vakit geçiriyor. Sosyal medya yerine gerçek hayatta görüşmeyi ve ekran başında geçirilen zamanı azaltmayı hedefleyen etkinliğe katılanlar, girişte telefonlarını kapatarak görevlilere teslim ediyor ve etkinlik boyunca telefonlarına hiçbir şekilde bakmıyor. Katılımcılar bu süre zarfında kitap okuyarak, bulmaca çözerek, resim yaparak, el sanatlarıyla uğraşarak veya istedikleri diğer bir çevrim dışı etkinlikle vakit geçiriyor.
18
Digital detoks kulübü: The Offline Club
Çevrim Dışı Kulüp'ün kurucularından İlya Kneppelhout ve katılımcılar, AA muhabirine, telefon ve bilgisayardan uzaklaşıp rahatlamak ve benzer düşünen kişilerle bir araya gelmek için etkinliğe katıldıklarını belirtti.

28
Digital detoks kulübü: The Offline Club
Kneppelhout, Çevrim Dışı Kulüp'ün telefondan ve bildirimlerden uzaklaşmanın "dijital detoks" anlamına geldiğini ifade ederek "Bu, insanların ekranlarından, telefonlarından ve bildirimlerle dolu günlük yaşamlarından uzakta, kendileriyle ve başkalarıyla doğrudan bağlantı kurabilecekleri dijital detoks yapmasının bir yolu." dedi.
38