Katolik Papaz, Mevlana'nın çağrısına uyup Müslüman oldu

2004 yılında Amerika'da Mevlana'nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru ile tanışan Prof. Dr. Craig Victor Fenter artık bir Mevlevi ve İsmail adıyla hayatını sürdürüyor.

 Katolik Papaz, Mevlananın çağrısına uyup Müslüman oldu
ABD'li Katolik papaz Prof. Dr. Craig Victor Fenter, Mevlana Celaleddin-i Rumi'den ve öğretilerinden etkilenip İslamiyet'i seçerek "İsmail" adını aldı. ABD'nin Kuzey Karolina eyaletinde 1955'te dünyaya gelen ve Los Angeles'ta büyüyen Fenter, ailesinin isteğiyle Katolik okuluna giderek papaz oldu.
121
 Katolik Papaz, Mevlananın çağrısına uyup Müslüman oldu
Katolik okulunda papaz olarak yaklaşık 10 yıl görev yapan Craig Victor Fenter, bu süreçte aldığı akademik eğitiminin sonunda profesör olarak üniversitelerde de din eğitimi verdi.

221
 Katolik Papaz, Mevlananın çağrısına uyup Müslüman oldu
İnancıyla ilgili aldığı eğitime rağmen içinde bir boşluk hissetmeye başlayan ve arayışlara giren Fenter, 2004 yılında bir program için ABD'ye giden Hazreti Mevlana'nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru ile tanıştı. Mevlana ve İslam ile ilgili ilk bilgileri almaya başlayan Fenter, Bayru'nun daveti üzerine 2005'te geldiği Konya'da Şeb-i Arus törenlerini izledi.

321