Doğaya Kanat Açanların görüntülediği canlar

Dağ Horozu, Kara Ağaçkakan, Yeşil Çıvgın, Kafkas Çıvgını, Sürmeli Dağ Bülbülü, Küçük Kerkenez, Anadolu Gelengisi, Sarı Benekli Zıpzıp Kelebeği ‘Doğaya Kanat Açtık’ projesi kapsamında gürüntülendi.

Doğaya Kanat Açanların görüntülediği canlar
Kara Ağaçkakan


Doğuş Otomotiv’in ‘Doğaya Kanat Açtık’ projesinin kapsamında Ankara, Konya, Ordu, Rize ve Bolu illerini kapsayan yeni rotasını tamamlayan doğa, yaban hayatı ve kuş gözlemcisi Alper Tüydeş hem yerleşik, hem de göçmen kuşların farklı türlerinin yanı sıra, bu bölgelere has endemik diğer canlılar veya sembol türleri de fotoğrafladı. 2022 yılında başlayan ‘Doğaya Kanat Açtık’ projesi kapsamında bu zamana dek 245 kuş türü kaydedildi. Proje kapsamında Türkiye'de yaşan 497 kuş türünden 400'e yakının görülmesi hedefleniyor.
Bölgedeki çekimlerinde bir cami minaresini yuva belleyen Kara Ağaçkakan’ı da görüntüleyen Tüydeş bu kuşa sahip çıkan Rize Kurtuluş Köyü sakinleriyle de bir araya gelerek sohbet etme imkanı buldu.
110
Doğaya Kanat Açanların görüntülediği canlar
Anadolu Gelengisi / Yer sincabı

Doğaya Kanat Açtık’ projesi kapsamında gerçekleştirilen rotalarda kuş türlerinin yanı sıra, rotada yer alan bölgelere has endemik diğer canlıları veya sembol türleri de kayıt altına alıp fotoğraflayan Tüydeş, Konya kırsalında bir diğer adı Yer Sincabı olan Anadolu Gelengisi ile sadece Rize'de görülen Sarı Benekli Zıpzıp Kelebeği de fotoğraflanan türler arasına ekledi.
210
Doğaya Kanat Açanların görüntülediği canlar
Boğmaklı Toygar

Rotanın bu bölümünde bölgenin önemli türleri arasında yer alan Yeşil Çıvgın, Kafkas Çıvgını, Sürmeli Dağ Bülbülü, Küçük Kerkenez gibi kuşlar da görüntülenerek kayıt altına alındı.
310