Formunu korumak isteyenler için 14 fitness egzersizi

Sonbahara fit ve formda girmek isteyenler için 14 egzersiz önerisi.. Öneriler Formsante dergisinden Elif Gürsoy'a ait..

Formunu korumak isteyenler için 14 fitness egzersizi
AYAKTA YANA TEKME


Hareketi direnç bandıyla yapacaksanız, tercih ettiğiniz zorluktaki direnç bandını diz kapağınızın üst kısmına yerleştirip ayaklarınızı omuz genişliğinde açın. Sağ ya da sol bacağınızı olabildiğince dış tarafa doğru itin. Dengeyi kurmakta zorlanıyorsanız duvardan ya da bir yere tutunarak destek alabilirsiniz. Hareketi yapan bacağınızın gergin olmasına ve bükülmemesine dikkat edin. Bacağınız dışarı açılırken, bedeninizin üst kısmı ters tarafa yatmamalı. üzerinde durduğunuz ayağınızı yere ne kadar sağlam basarsanız o kadar iyi. Dışarı açtığınız bacağınız ayrıca aynı taraftaki kalçanızın yanmasını yani çalışmasını da sağlayacak. Antrenman programınıza uygun olarak her iki bacak için uygulamayı unutmayın.
114
Formunu korumak isteyenler için 14 fitness egzersizi
AYAKTA GERİYE TEKME


Bacakların arka kısmını ve daha çok kalçayı çalıştıran bu hareketi yaparken, standing sidekick’te olduğu gibi dengeyi en sağlam şekilde kurmanız önemli. Dilerseniz destek alabilirsiniz. Hareketi yaparken standing sidekick’in tam tersi şekilde bacağınızı arkaya doğru itin ve hareketin etkisini arttırmak için kalçanızı ekstra sıkın. Hareketi yaparken üst bedenin öne doğru eğilmemesine dikkat edip, olabildiğince dik durmaya çalışın. Antrenman programınıza uygun olarak her iki bacak için uygulamayı unutmayın.
214
Formunu korumak isteyenler için 14 fitness egzersizi
DEADLIFT


Harekete başlarken ayaklarınızı omuz genişliğinde açın. Direnç bandı kullanacaksınız, ayak
tabanlarınızın altına bandı geçirin ve ellerinizle tutun. Dik durun ve bakışlarınızı karşıdan ayırmayın. Hareketi direnç bandı olmadan yapacaksanız, bar ve ağırlık kullanarak bir ileri seviyeye taşıyabilirsiniz. Omuz başlarının öne yaklaşmadığından emin olmak için sırtınızı sıkıştırın ve omuz başlarının öne eğilmesini engelleyerek hareketi uygulayın. Aşağı eğilirken kalçanızı olabildiğince geriye itin ve gerilmeyi hissedin. Bacaklarınızı bükmemeye çalışın ve hamstring kas grubunu derin şekilde hissetmeye çalışın. Öne eğilirken kamburun çıkmamasına ekstra özen gösterin ve omurganızın üzerinde düz bir tepsi varmış gibi hayal edin. Antrenman programınıza uygun şekilde tekrarlarla devam etmek için başlangıç pozisyonuna gelirken, tüm noktaları aynı şekilde dikkate alın.
314