Dondurma yemenin 7 önemli yararı

Yazın insanların hayır diyemediği dondurmanın 7 faydası

Dondurma yemenin 7 önemli yararı
7’den 70’e hemen herkesin gözdesi olan dondurma lezzetli olmasının yanı sıra; içerdiği protein, kalsiyum, A vitamini, B12 vitamini, C vitamini ve magnezyum gibi pek çok vitamin ile mineraller sayesinde şifa da sağlıyor. Bir porsiyon dondurma bir porsiyon şerbetli tatlıdan yüzde 55 ve bir porsiyon sütlü tatlıdan yüzde 23 daha az enerji, bir başka deyişle kalori içeriyor. Ancak yine de dondurmanın şeker içerdiğini unutmayın! Örneğin 2 top dondurma yediğinizde yaklaşık 2,5 yemek kaşığı şekere eş karbonhidrat alırsınız.
19
Dondurma yemenin 7 önemli yararı
Dondurma Bağışıklığı Destekliyor: Hastalıklardan korunmamızda son derece önemli bir rol üstlenen bağışıklık sistemimizi sağlıklı beslenerek sürekli desteklememiz gerekiyor. Dondurma, içeriğindeki A vitamini ve protein sayesinde bağışıklık sisteminin çalışmasına katkı sağlıyor.
29
Dondurma yemenin 7 önemli yararı
Dondurma Dişleri Güçlendiriyor: Dondurmanın içeriğindeki fosfor dişlerin, diş etlerinin ve kemiklerin sağlığını korur. Ancak içindeki şekerin dişlerde çürük oluşturmasını önlemek için de dondurma yedikten sonra dişlerin mutlaka fırçalanması gerekir
39