Bahar aylarında cildi genç tutacak 10 öneri

Pandemi süreci cildin erken yaşlanmasını hızlandırıyor, çare cildinize gerekli hassasiyeti göstermekte.

Bahar aylarında cildi genç tutacak 10 öneri
Pandemi sürecinde maske, sabun, kolonya ve dezenfektanlar günlük yaşantımızın vazgeçilmezleri oldu. Beslenme tarzımızın değişimi, yoğun stres ve gün ışığından yeterince yararlanamamak da eklenince cilt sorunları büyük ölçüde arttığına dikkat çeken Acıbadem Bakırköy Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Belma Bayraktar; İş yerinde çalışanlar ise gün boyu maske takmak zorunda kaldığından, maskenin kapalı ortam yaratarak ısı artışına neden olması akne, roza gibi rahatsızlıkların artışına neden oldu. Bu süreçte saçkıran, sedef, vitiligo, alerji ve el egzamalarında da yüksek bir artış yaşamaktayız. Sağlıklı ciltlerde bile ciddi problemler yaşanıyor” dedi, bahar aylarında cildi gençleştirmenin 10 pratik yolunu anlattı, önemli önerilerde bulundu.
112
Bahar aylarında cildi genç tutacak 10 öneri
Yeterli ve kaliteli uyuyun


Uykunun güzelliğimize katkısı aşikar. Yeterli ve kaliteli uyku, cilt sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Kişiye göre değişmekle birlikte günde ortalama 6-8 saat düzenli uyku tavsiye ediliyor. Cilt metabolizması gece çalıştığından, aktif içerikli ürünlerin gece sürülmesini tercih ederiz. Ayrıca sürekli yan pozisyonda uyumak tek taraflı basıya, uyku çizgilerinin gelişmesine neden olur, asimetri yaratabilir. Bu nedenle cildimizi basıdan korumalıyız; yan yatıyorsak pozisyon değiştirmeli, mümkün olduğunca sırtüstü uygun yastıkta yatmalıyız.
212
Bahar aylarında cildi genç tutacak 10 öneri
Bol su için


Sağlıklı bir cilt ve beden için mutlaka günde iki litre su içmek gerekir. Yeterli su içmek cildimizin nemlenmesi, organların çalışması, toksinlerin vücuttan atılması için çok önemlidir. Su sağlıktır, hücreler arası metabolik alışverişte çok önemlidir. Bazılarımız içtiğimiz çay-kahvenin de su ihtiyacımızı karşıladığını zannetmektedir ama tam tersi bu içecekler idrar söktürücüdür, su kaybına neden olmaktadır. Çay ve kahve tüketiminde aşırıya kaçmamak, çay ve kahve içildikten sonra ayrıca su içmek gereklidir.
312