Zeytinburnu'da bir çift 1600 önce aynı mezara gömülmüş

Kazlıçeşme'de 1600 önce bir lahite yanyana gömülmüş çift bulundu. Zeytinburnu Mozaik Müzesi çalışmaları esnasında bulunan Roma dönemine ait bir lahitten çıkan iskeletler şaşırttı.

Zeytinburnuda bir çift 1600 önce aynı mezara gömülmüş
Zeytinburnu Mozaik Müzesi yapılması planlanan alanda yapılan restorasyon çalışmaları sırasında, mozayiğin altına gömülmüş bir lahit ile sandık tipi mezar bulundu. Lahitin içinden Romalı olduğu tahmin edilen bir erkek ve kadına ait iskeletler çıktı.
114
Zeytinburnuda bir çift 1600 önce aynı mezara gömülmüş
Zeytinburnu'nda Kazlıçeşme mozaiğinin bulunduğu alanda süren arkeoloji kazıları İstanbul Surdışı'nın tarihini yeninden yazmayı ve tarihi ezberleri bozmayı sürdürüyor.
214
Zeytinburnuda bir çift 1600 önce aynı mezara gömülmüş
Daha önce alandan çıkan ve yaklaşık 1600 yıl öncesine tarihlenen mozaik, o yıllarda İstanbul Surdışı'nda yaşam ve mimari olabileceğinin ipuçlarını vermiş ve tarihçileri şaşırtmıştı. Söz konusu mozaik yapısının orada neden inşa edildiği ve bir bina ile bağlantısı olup olmadığı araştırılırken, arkeologlar alanda yeni bulgularla karşılaştı ve İstanbul'un surdışı tarihinin tahminlerden farklı olduğu kesinleşti.
314