Yaşasın Cumhuriyet! Sergisi İstanbul'dan sonra Ankara’da

İstanbul’da Türkiye İş Bankası Müzesi’nde devam eden “Yaşasın Cumhuriyet! Atatürk Döneminde İktisadi Bağımsızlığın İlk Adımları” Sergisi, eş zamanlı olarak Ankara’da ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Yaşasın Cumhuriyet! Sergisi İstanbuldan sonra Ankara’da
Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle açılan “Yaşasın Cumhuriyet! sergisinin Ankara bacağı da 23 Nisan’dan itibaren Ulus’ta bulunan Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nde ziyaretçileriyle buluşacak.
17
Yaşasın Cumhuriyet! Sergisi İstanbuldan sonra Ankara’da
Sergiler, müzelerin tarihi binalarının elverdiği tasarımlarının yanı sıra sergilenen orijinal belge ve objelerle birbirinden farklılaşırken, konsept, kurgu ve zenginlik açısından benzer özellikler taşıyorlar. Ankara’daki sergide Başkent’e ayrılmış özel bir bölüm de yer alıyor ve kentin planlı büyümesi ve sosyal hayatının zenginleşmesi film ve fotoğraflar eşliğinde anlatılıyor.
27
Yaşasın Cumhuriyet! Sergisi İstanbuldan sonra Ankara’da
Yıl boyunca İstanbul ve Ankara’da eş zamanlı devam edecek “Yaşasın Cumhuriyet!” sergilerinde Cumhuriyetimizin kuruluş yıllarının ruhunu, zorlu bir istiklal savaşının ardından siyasi bağımsızlığını kazanan bir ülkenin iktisadi bağımsızlığı inşa etmesinin ilk adımlarını ve küllerinden yeniden doğuşunu görmek mümkün olacak.
37