Troyalı kadınların kullandığı göz kamaştırıcı altın takılar

2020 Avrupa Yılın Müzesi Özel Takdir Ödülü ve 2020/2021 Avrupa Müze Akademisi Özel Ödülü alan Troya Müzesi'nin en özel bölümlerinden biri de Troyalı kadınların taktığı göz kamaştırıcı altın takılar...

Troyalı kadınların kullandığı  göz kamaştırıcı altın takılar
Avrupa'dan iki prestijli ödüle layık görülen Çanakkale'deki Troya Müzesi'nde, bölgedeki arkeolojik kazılarda bulunan eserlerin yanı sıra Troyalı kadınların binlerce yıl öncesine ait göz kamaştırıcı takıları sergileniyor.
118
Troyalı kadınların kullandığı  göz kamaştırıcı altın takılar
Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye köyü sınırları içindeki Troya Antik Kenti'nde yer alan 9 katman, kesintisiz olarak 3000 yıldan fazla bir zamanı yansıtmasıyla Anadolu, Ege ve Balkanların buluştuğu coğrafyaya yerleşen uygarlıklardan izler taşıyor.
218
Troyalı kadınların kullandığı  göz kamaştırıcı altın takılar
Troya'da ilk kazılar, Alman Heinrich Schliemann tarafından 1871'de yapıldı. Schliemann, bulduğu tarihi eserleri 31 Mayıs 1873'te Atina'ya kaçırdı. Osmanlı Devleti, Schliemann'ın Atina'ya kaçırdığı eserlerin iadesi için dava açtı. 1874'te görülen davada Schliemann, 10 bin frank para cezasına çarptırıldı ancak hazinelerin iadesi sağlanamadı.
318