Tarihi Yedikule Hisarı böyle restore ediliyor

Bizans’tan Osmanlı’ya kadar bir çok medeniyete ev sahipliği yapan İstanbul'un efsanevi mekanlarından Yedikule Hisarı, restorasyon sürecine giriyor.

Tarihi Yedikule Hisarı böyle restore ediliyor
Dünyanın en değerli açık hava müzelerinden biri olan ve 16 yüzyıldır tarihe tanıklık eden Yedikule Hisarı Fatih Belediyesi tarafından restore ediliyor. Restorasyon sürecinde Yedikule Hisarı aşamalı olarak halkın ziyaretine açılacak. Müzik dinletileri, ulusal ve uluslararası sergiler ile kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak olan Yedikule Hisarı’nda uluslararası düzeyde bir sanat galerisi ile I.Theodosius’tan Fatih Sultan Mehmed’e, Genç Osman’dan Macar elçisine kadar Yedikule’de izi olan önemli şahsiyetlerin hikâyelerinin anlatılacağı bir müze de yer alacak. Böylece Yedikule Hisarı dünyanın en gözde kültür ve sanat merkezlerinden biri haline gelecek. Restorasyon ile tarihi yapı aslına uygun olarak yeniden eski günlerine dönerken, bölge ve ülke için ekonomik anlamda önemli bir değer oluşturacak.
113
Tarihi Yedikule Hisarı böyle restore ediliyor
Yedikule Hisarı’nın, restorasyon süresinde de sürekli yaşayan bir alan olması hedefleniyor. Restorasyon süresince ve sonrasında yapılacak iletişim çalışmaları ile Yedikule Hisarı, İstanbul’un kültürel mirasının bir sembolü olacak, bu zengin kültürün Türk ve dünya vatandaşları tarafından deneyimlenmesi sağlanacak.
213
Tarihi Yedikule Hisarı böyle restore ediliyor
Yedikule Hisarı’nın restorasyon projesinin tanıtımında konuşan Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Fatih’in, İstanbul’un ve Türkiye’nin turizm potansiyelinin büyük bir kısmını üstlendiğini, ilçenin Türkiye’nin vitrini olarak nitelendirilen camilerin, tarihi eserlerin, müzelerin, sarayların, mimari yapıların ve doğal güzelliklerin başkenti olduğunu söyledi.
313