Sultanahmet'te 750. Vuslat Yılında Hz. Mevlana sergisi

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan sergide, Mevlana, Türk ve İslam Eserleri, Galata Mevlevihanesi, Sakıp Sabancı, Sadberk Hanım ile Resim ve Heykel müzelerinin envanterinden seçilen eserler yer alıyor

Sultanahmette 750. Vuslat Yılında Hz. Mevlana sergisi
Mevlana Müzesi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Galata Mevlevihanesi, Sakıp Sabancı Müzesi, Sadberk Hanım Müzesi ile Resim ve Heykel müzesinin envanterinden seçilen eserlerin yer aldığı 750. Vuslat Yılında Hz. Mevlana sergisi, "Sufinin Yolu", "Harflerin Estetiği/Sırlı Harfler", "Derviş Kültürü", "Mistik Yansımalar", "Mevlevilik", "Mesnevi" ve "Divan-ı Kebir" olmak üzere 5 temel başlıktan oluşuyor.
110
Sultanahmette 750. Vuslat Yılında Hz. Mevlana sergisi
Sultanahmet'teki Türk İslam Eserleri Müzesi'nde (TİEM) sanatseverlerle buluşan "750. Vuslat Yılında Hz. Mevlana" sergisi, 1 Mart'a kadar ziyaretçilerini bekliyor.
210
Sultanahmette 750. Vuslat Yılında Hz. Mevlana sergisi
750. Vuslat Yılında Hz. Mevlana sergisi, "Sufinin Yolu", "Harflerin Estetiği/Sırlı Harfler", "Derviş Kültürü", "Mistik Yansımalar", "Mevlevilik", "Mesnevi" ve "Divan-ı Kebir" olmak üzere 5 temel başlıktan oluşuyor.
310