Sivas'ın mimari şaheseri Gökmedrese açıldı

1271 yılında Sivas'ta inşa ettirilen mimari şaheser Gök Medrese, uzun yıllar süren ve yılan hikayesine dönen restorasyon macerası tam olarak bitmeden ziyarete açıldı

Sivasın mimari şaheseri Gökmedrese açıldı
Selçuklu Veziri Sahip Ata Fahreddin Ali tarafından 1271 yılında Sivas'ta inşa ettirilen mimari şaheser Gök Medrese, uzun yıllar süren ve yılan hikayesine dönen restorasyon macerasının büyük bölümünün tamamlanmasının ardından ziyarete açıldı. Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Burayı ziyarete açtık ancak ufak tefek rötuşlarımız, çini tamiratlarımız devam ediyor, dedi.
111
Sivasın mimari şaheseri Gökmedrese açıldı
Adını üzerindeki gök mavisi renkteki çinilerden alan ve ''Mavi Medrese'' olarak da anılan 748 yıllık medresenin ayakta kalabilmesi için Vakıflar Genel Müdürlüğünün başlattığı kapsamlı restorasyonun büyük kısmı bitirildi.
211
Sivasın mimari şaheseri Gökmedrese açıldı
Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, medresede basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirten Karaca, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Sivas'ı ziyaretleri sonucunda buranın halkın ziyaretine açılması noktasında Genel Müdürlüğümüzün talimatı oldu." dedi.
311