Şeyma Çınar'ın Tezhip ve Minyatür Sergisi: TEZYİN

Zeytinburnu Belediyesi, Şeyma Çınar’ın Tezyin Sergisi’ni sanatseverlerle buluşturuyor. Çınar'ın tezhip ve minyatür çalışmalarından oluşan sergi 25 Şubat - 26 Mart tarihlerinde Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezinde görülebilecek.

Şeyma Çınarın Tezhip ve Minyatür Sergisi: TEZYİN
Şeyma Çınar Tezhip ve Minyatür Sergisi "TEZYİN"


Açılış Tarihi: 25 Şubat Perşembe / 18.00


Sergi Süresi: 25 Şubat – 26 Mart 2021


Yer: Zeytinburnu Kültür Sanat


Küratör: Mehmet Lütfi Şen
17
Şeyma Çınarın Tezhip ve Minyatür Sergisi: TEZYİN
Zeytinburnu Kültür Sanat 2020-2021 sezonunda Şeyma Çınar’ın “Tezyin” Sergisi’ni sanatseverlerle buluşturuyor. Sanatçının yeni norm ve formlarla ürettiği tezhip ve minyatür çalışmalarından oluşan sergi 25 Şubat - 26 Mart tarihlerinde Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezinde hafta sonu hariç her gün 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık...
27
Şeyma Çınarın Tezhip ve Minyatür Sergisi: TEZYİN
Şeyma Çınar kimdir?


Tezhip eğitimine 1998 - 2003 yıllarında Sema Nakışhanesinde Semih İrteş ve Mamure Öz’ den ders alarak başladı. 2001 yılında Kültür Bakanlığından Türk Süsleme Sanatları ve tezhip dersleri alarak mezun oldu. 2004 yılında Türk İslam Sanatları kütüphanesinde Orhan Dağlı’dan çiçek ressamlığı ve minyatür dersleri aldı. 2011 yılında Sanatçı Kadınlar Platformu’nun kuruluşunda bulunan sanatçı; platformun yönetim kurulu üyeliğinin yanı sıra genel sekreterlik görevini sürdürdü. 2004 yılında başladığı Sergi ve Proje Koordinatörlüğü kapsamında birçok sergi organizasyonu düzenledi. Sanatçının eserleri 3 kişisel ve 50 karma sergide yer aldı. Ayrıca eserleri birçok dergi ve kitapta basılan sanatçının illüstrasyon, ahşap üzerine tezhip ve porselen tasarımları bulunuyor. Özel ve resmi kurum koleksiyonlarında eserleri bulunan sanatçı; halen kendi atölyesinde ve İstanbul Tasarım Merkezinde tezhip dersleri veriyor.
37