Resmin Türkçesi, Tophane-i Amire'de sergileniyor

Küratörlüğünü Sakit Mammadov'un yaptığı “Resmin Türkçesi: Türk Dünyasının Tuvalde Buluşması” sergisi, 28 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında Tophane-i Amire Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Resmin Türkçesi,  Tophane-i Amirede sergileniyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı, iki kıtada yedi ülkeye yayılan Türk dünyası ülkelerinden ve Türkiye’den sanatçıların eserlerinin yer aldığı, “Resmin Türkçesi: Türk Dünyasının Tuvalde Buluşması” sergisine ev sahipliği yapıyor.
18
Resmin Türkçesi,  Tophane-i Amirede sergileniyor
28 Haziran-3 Temmuz 2022 tarihleri arasında Tophane-i Amire Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek serginin küratörlüğünü, Azerbaycan’ın “yaşayan mirası” olarak bilinen ve İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in onurlandırdığı dünyaca ünlü ressam Sakit Mammadov yapıyor.
28
Resmin Türkçesi,  Tophane-i Amirede sergileniyor
Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan cumhuriyetleri ile Türkiye Cumhuriyeti’nin dil ve kültürel ortaklığının sanattaki yansıması olan “Resmin Türkçesi: Türk Dünyasının Tuvalde Buluşması” sergisi, ülkeler arasında yeni kültür ve sanat köprüleri inşa etmenin yanı sıra Türk dünyası resim sanatının öne çıkan örneklerine ilişkin uluslararası farkındalık düzeyinin yükseltilmesini amaçlıyor.
38