Kıpti Müzesi'nde 20 bin eser sergileniyor

Mısır'ın Başkenti Kahire'de Babil Kalesi surları içindeki Kıpti Müzesi, 112 yıldır yerli ve yabancı, Müslüman veya gayrimüslim, yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor.

Kıpti Müzesinde 20 bin eser sergileniyor
Mısır’ın İslamiyet öncesi ilk yerli halkı kabul edilen Kıptilerin Hıristiyanlığa mensup olanları tarafından inşa edilen görkemli Kıpti Müzesi, bünyesindeki 20 bin parça eserle bölge tarihine ışık tutuyor. Marcus Simaika Paşa tarafından inşa ettirilen ve 1910'da hizmete açılan müze, Roma İmparatorluğunun ülkede hüküm sürdüğü dönemden kalma tarihi Babil Kalesi surları içinde yer alıyor. Tarihi, 100’lü yıllara dayanan Mısırlı Kıpti Hristiyanlara ait antik eserlerin bulunduğu Kıpti Müzesi, eski Yunan, Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu ve Osmanlı döneminden sanatsal ve kültürel eserlere de ev sahipliği yapıyor. Başkent Kahire’nin tarih kokan sokaklarında yer alan Kıpti Müzesi, 112 yıldır yerli ve yabancı, Müslüman veya gayrimüslim, yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor.

160
Kıpti Müzesinde 20 bin eser sergileniyor
Mısır’ın İslamiyet öncesi ilk yerli halkı kabul edilen Kıptilerin Hıristiyanlığa mensup olanları tarafından inşa edilen görkemli Kıpti Müzesi, bünyesindeki 20 bin parça eserle bölge tarihine ışık tutuyor.
260
Kıpti Müzesinde 20 bin eser sergileniyor
Marcus Simaika Paşa tarafından inşa ettirilen ve 1910'da hizmete açılan müze, Roma İmparatorluğunun ülkede hüküm sürdüğü dönemden kalma tarihi Babil Kalesi surları içinde yer alıyor.
360