Kalıntıların Şifası sergisi Zeyrek Çinili Hamamı'nda ziyarete açıldı

Kalıntıların Şifası sergisi, hamamın arkeoloji kazısına dönüşen 13 yıllık restorasyon sürecinden ilham alıyor. "Kalıntıların Şifası" sergisi 5 Kasım'a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Kalıntıların Şifası sergisi Zeyrek Çinili Hamamında ziyarete açıldı
Mimar Sinan'ın eserlerinden ve restorasyon çalışmaları sonucunda İstanbul'a yeniden kazandırılan tarihi Zeyrek Çinili Hamamı, asıl işlevine kavuşmadan önce son kez bir sergiye ev sahipliği yapıyor: Sergiye katılan 22 sanatçı arasında Francesco Albano, Adrian Geller, Alice Guittard, Başak Günak, Maryam Hoseini, Ahmet Doğu İpek, Lara Ögel, Zoe Paul, Daniel Silver, Panos Tsagaris, Ezgi Türksoy ve Elif Uras hamamın tarihi, mitolojisi ve mimarisine yanıt veren, mekana özgü yeni işler üretti. Sergide ayrıca Erol Akyavaş, Mehtap Baydu, Hera Büyüktaşçıyan, Dorothy Cross, Candeğer Furtun, Cecilia Granara, Renée Levi, Maude Maris, Ayça Telgeren ve Marion Verboom'un yapıtları da yer alıyor. "Kalıntıların Şifası" sergisi 5 Kasım'a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.
121
Kalıntıların Şifası sergisi Zeyrek Çinili Hamamında ziyarete açıldı
Küratörlüğünü Anlam Arslanoğlu de Coster'in üstlendiği "Kalıntıların Şifası" sergisi, Zeyrek Çinili Hamam'da gerçekleşen, hamamın tarihi bölümleri ve Bizans sarnıçlarını kapsayarak mekana özel olarak kurgulanmış ilk ve son sergi olacak. "Kalıntıların Şifası" sergisi 5 Kasım'a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.


221
Kalıntıların Şifası sergisi Zeyrek Çinili Hamamında ziyarete açıldı
Küratör Anlam Arslanoğlu de Coster' gelecek yıl hamamın 14 yıl aradan sonra tekrar ısıtılarak kendi fonksiyonuna kazandırılacağını belirterek, "Hamam olarak yeniden kullanımı öncesinde bu özel tarihi miras mekanını sergi vesilesiyle kamuyla buluşturmak istedik. Bunun sebebi de aslında hamamların Osmanlı İmparatorluğu'nda insanları birleştirici, bir araya getiren, aidiyet duygusu yaratan sosyal rolleri olmasıydı. Biz de kültür sanat yoluyla Zeyrek Çinili Hamam'a bu fonksiyonunu kazandırmayı arzu ettik." dedi.
321